Yılın kişisi Angela Merkel

Güncelleme Tarihi:

Yılın kişisi Angela Merkel
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2015 20:45

AMERİKAN Time dergisi, Almanya Başbakanı Angela Merkel’i 2015’in ‘Yılın kişisi’ seçti. Merkel (61), 29 yıldan bu yana Time’ın ‘yılın kişisi’ seçtiği ilk kadın, 1927’ten beri ise dördüncü kadın oldu.

Haberin Devamı

Dergiden yapılan açıklamada, “özgür dünyanın şansölyesi’, “Avrupa Birliği’nin fiili lideri” diye nitelenen Merkel’in, Doğu Almanya’da bir papazın kızı olarak büyüdüğü hatırlatıldı, Avrupa’daki borç krizi, mülteci sorunu, Rusya’nın Ukrayna’ya müdahalesi gibi konularda gösterdiği liderlikten ötürü övgüye değer bulunduğu belirtildi. Merkel’in sözcüsü Steffen Seibert ise Başbakan’ın unvanı memnuniyetle karşıladığını söyledi.

EBU BEKİR BAĞDADİ İKİNCİ

Derginin geleneksel olarak her yıl yapılan ‘Yılın Kişisi’ anketinde sekiz kişilik final listesinde yer alan terör örgütü IŞİD lideri Ebu Bekir Bağdadi ise ikinci seçildi. Üçüncü ABD’de Cumhuriyetçi Parti’den başkanlık için yarışan emlak zengini Donald Trump. Geçen yıl Afrika’da binlerce can alan Ebola ile mücadele eden doktorlar ve bu virüsten kurtulanlar yılın kişisi unvanına değer görülmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!