Yılın kainat güzeli Venezuela’dan

Güncelleme Tarihi:

Yılın kainat güzeli Venezuela’dan
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2013 15:03

Rusya’nın başkenti Moskova’da dün gece finali yapılan 2013 Kainat Güzeli yarışmasını jürinin oy birliği ile Venezuela güzeli Gabriela İsler kazandı.

Haberin Devamı

ABD’li nülü iş adamı Donald Trump’ın şefliğinde düzenlenen yarışmada birinci gelen 25 yaşındaki kraliçe tacın yanı sıra 250 bin dolarlık ödülü de kazanmış oldu.
Moskova’da “Krokus City Hall” konser salonunda gerçekleşen final ilk kez Rusya’da yapıldı.
Venezuela’dan birinci gelen yirmi beş yaşındaki İsler’i İspanya, Filipinler, Ekvador ve Brezilya güzelleri izledi.
ABD’li rock yıldızı Steven Tyler'ın da dahil olduğu seçici kurul, televizyonda sunuculuk yapan flamenko dansçısı 25 yaşındaki Isler'ı, 86 yarışmacı arasından "kainatın en güzel kızı" seçti.
Isler, tacını geçen yılın birincisi Olivia Culpo'dan devraldı.
2013 Kainat Güzeli yarışmasını bir konuşma yaparak kapatan iş adamı Doland Trump, Moskova’da sadece güzellik için bulunmadığını, bu şehre yatırım yaparak bir gökdelen dikmeyi de düşündüğünü söyledi.
Her yıl düzenlenen Kainat Güzeli yarışması ilk olarak 1951 yılında ABD’de “Miss America” olarak başlatılmıştı. Ardından 1971 yılında ABD yanı sıra yabancı ülkelerden de güzellerin katılmasıyla kainat güzeli yarışmasına dönüştü.
1972 yılında yarışma ilk defa ABD dışına çıkarak Yunanistan başkenti Atina’da düzenlendi. Bu tarihten sonra yarışma büyük bir şov halini aldı. 1996 yılında yarışmayı düzenleme hakkı Amerikalı iş adamı Trump tarafından satın alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!