Yıldırım boşanma

Güncelleme Tarihi:

Yıldırım boşanma
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2007 00:00

Fransa Cumhurbaşkanlığı, dün Sarkozy çiftinin resmen boşandığını açıkladı. Yapılan ilk açıklamada, çiftin "karşılıklı anlaşmaya dayalı ayrılma" kararı aldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Bu kareler birer anı oluyor/Foto-galeri

Birkaç saat sonra çiftin avukatı Michele Cahen, "Boşandılar" dedi. Sarkozy, böylece modern zamanlarda görevi başındayken boşanan ilk Fransız lideri oldu.

VE bir aşk, bir evlilik daha sona erdi. Fransa’da ayyuka çıkan "boşandılar, ayrılıyorlar" dedikoduları gerçek çıktı. Elysee Sarayı, Cumhurbaşkanı Sarkozy ile 11 yıllık eşi Cecilia’nın yollarının ayrıldığını açıkladı. Bu açıklamayla Sarkozy çiftinin boşanma söylentileri resmiyet kazanmış oldu.

Elysee Sarayı’ndan dün yapılan ve 15 kelimeyi geçmeyen ilk açıklamada "Cecilia ve Nicolas Sarkozy, 18 Ekim 2007 Perşembe günü ’karşılıklı anlaşmaya dayalı’ ayrılacaklarını açıklamışlardır. Bu konuda hiçbir yorum yapmayacaklardır" denildi. Daha sonra ’ayrılma’ ile ’boşanma’nın kastedildiği yolunda ikinci bir açıklama yapıldı. Sonra ise çiftin resmen boşandığı bildirildi.

Çiftin avukatı Michele Cahen, Europe 1 radyosuna yaptığı açıklamada, Sarkozy’lerin ayrılığı resmileştirmek için yargıçla bir araya geldiklerini, maddi paylaşım konusunda da anlaştıklarını bildirdi. Cahen, "Sorun yok, herşeyi dostça çözdüler" dedi. Boşanma açıklaması, tam da Fransa’da hayatın ulaşımda yaşanan grev yüzünden felç olduğu bir güne denk geldi. Bu nedenle Sarkozy’nin "kara perşembesi" yorumları yapıldı. Fransız basınında son günlerde boşanmayla ilgili pekçok iddia yer aldı. Buna göre, Cecilia Sarkozy (49), daha cumhurbaşkanlığı kampanyası sırasında avukat Georges Kiejman’a ’ayrılık anlaşması’ hazırlaması için başvuruda bulunmuştu. Şimdi boşanma uzmanı olan avukat Michele Cahen, bu anlaşmayla birlikte mahkemeye başvurarak ayrılma sürecini başlattı.

Nikah masasında başlayan aşk

İlçe belediye başkanı sıfatıyla 1984 yılında Cecilia’nın nikahını kıyan Sarkozy, o nikah masasında, günün birinde bu büyüleyici kadını elde etmeye yemin etmişti. Nitekim öyle yaptı...

NICOLAS ile Cecilia Sarkozy, sıradışı bir aşkın kahramanlarıydı. Marie isimli bir genç kadınla evli olan Nicolas Sarkozy, 1984 yılında başka biriyle nikahını kıydığı Cecilia’ya ilk görüşte aşık olmuş ve onunle evlenmeye yemin etmişti. Sarkozy o zamanlar Paris’in bir ilçesinin belediye başkanıydı. Karnı burnunda olmasına rağmen büyüleyici bir güzelliğe sahip olan Cecilia, kendisinden 20 yaş büyük olan, karnındaki bebeğin babası TV sunucusu Jacques Martin ile nikah masasına oturuyordu. Zamanla Sarkozy çifti ile Cecilia ve kocası birlikte tatile gidecek kadar yakın dost oldular.

KARDAKİ AYAK İZLERİ

1988 yılında birlikte bir kayak merkezine tatile giderler. Kocasından şüphelenen Marie, Nicolas’ın kardaki ayak izlerinin peşine düşer. Ayak izleri, tam da Cecilia’nın odasının altında sona ermektedir. İhanet ortadadır. Birkaç yıl sonra iki taraf da evliliklerine son verir. Cecilia ve Sarkozy, ilkinden 12 yıl sonra bu kez gelin ve damat olarak nikah masasına otururlar. İkisinin de evliliklerinden ikişer çocuğu vardır. Aile ortak çocuklarının doğumuyla daha da genişler.

YENİ AŞKLAR

Cecilia Sarkozy, kendine güvenen, özgürlüğünü seven bir kadındır. 2005 yılında Sarkozy’nin cumhurbaşkanlığı yarışına girmeyi düşündüğü sırada Cecilia, New York’ta sevgilisi Richard Attias ile basına yakalanır. Sarkozy herşeye rağmen Cecilia’yı affeder, çünkü hálá karısına deli gibi aşıktır.

First lady’liği çok sıkıcı bulan Cecilia, Sarkozy cumhurbaşkanı olduktan sonra resmi vazifelerden uzak durmayı yeğledi. "Ayrıldılar, boşanıyorlar, yeni aşklara yelken açtılar" şeklindeki söylentiler ise dün nihayet resmi açıklamayla aydınlanmış oldu.

Medyatik cumhurbaşkanı, medyatik ayrılık

Medyatİk lider Sarkozy, medyatik bir boşanmanın da kahramanı oldu.

1848 yılından bu yana Fransa, 23 lider gördü. Bunların hepsi erkekti, hiçbiri boşanmadı.

Fransız liderler aşklarını hep gizli yaşadı.

1895-1899 yılları arasında cumhurbaşkanı olan Felix Faure’in metresi Marguerite Steinheil, resmi rezidansı sık sık ziyaret ederdi. 15 Şubat 1899’da kadının saraydan ayrılmasından kısa bir süre sonra Faure metresinin kollarında öldü.

Gaston Doumergue (1924-1931), Fransa’nın tek bekar cumhurbaşkanıydı. Görevinin bitimine iki hafta kala metresi Jeanne Graves ile evlendi.

François Mitterrand (1981-1996), 1994 yılında metresinden yetişkin bir kız çocuğu sahibi olduğu anlaşıldı. 1996 yılındaki cenazesinde tabutunun başında eşi Danielle Mitterrand, kızı Mazarine Pingeot ve annesi vardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!