Yeni Zelanda'da deprem Hobbit'i vurdu

Güncelleme Tarihi:

Yeni Zelandada deprem Hobbiti vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2014 09:27

Yeni Zelanda'nın merkezinde meydana gelen ve başkent Wellington'ı da etkileyen 6.3 büyüklüğündeki deprem yürekleri ağızlara getirdi ancak şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

Haberin Devamı

Yeni Zelanda'nın resmi deprem araştırma kurumu GNS Science'tan yapılan açıklamada depremin merkez üssünün Wellington'ın 120 kilometre kuzeydoğusunda bulunan kırsal Wairarapa bölgesi olduğu belirtildi.

DEPREMİN ARDINDAN İLK GÖRÜNTÜLER / FOTO GALERİ

Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü yaptığı açıklamada, "Sadece Wairarapa bölgesindeki evler hasar gördü. Bacalar yıkıldı, camlar kırıldı. Bölgedeki karayollarına dökülen kayalar ve kaymalar var. Bunun dışında hasar çok küçük" dedi.

Peter Jackson'ın son filmi "The Hobbit"in promosyonu için Wellington Havaalanı'nın tavanına asılan dev kartal heykeli de bulunduğu yerden düştü ancak kimseye zarar vermedi.

Bölgedeki iş yerlerinin çoğunluğunun resmi tatil olması nedeniyle kapalı olduğu ifade edildi.

Yeni Zelanda, Pasifik ve Hint-Avustralya tektonik düzlemlerinin sınırında yer alıyor ve ülkede her yıl 14 binden fazla deprem yaşanıyor.

Haberin Devamı

Yeni Zelanda geçtiğimiz yıl da ağustos ve eylül aylarında 6.9 ve 6.5 büyüklüğünde iki depremle sarsılmış ancak binalarda ve altyapıda oluşan küçük hasarlar ve ufak yaralanmalar dışında bir sonuç ortaya çıkmamıştı.

Şubat 2011'de yaşanan 6.2'lik Christchurch depremi ise 189 kişinin ölümüne neden olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!