Yeni soygun silahı: Barbar Maymun

Güncelleme Tarihi:

Yeni soygun silahı: Barbar Maymun
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2000 00:00

Fransız Polisi ülkede giderek artan suç çeşitleriyle mücadele ederken ilginç bir soygun çeşiti ile daha karşılaştı: Maymun aracılığı ile tehtid etmek suretiyle hırsızlık.
Haberin Devamı

Çetelerin yeni kullanmaya başladığı bu yöntemin Fransa'da yaygınlaştığını açıklayan Fransız polisi aslında maymunların çok tehlikeli olduğu uyarısında bulundu.Polis ayrıca daha önce Pitbull ve doberman köpekleri kullanarak soygun yapan çetellerin şimdilerde bu hayvanların yerine maymun kullandıklarına dikkati çekti.

Çetelerin bu işi genelde çocuklara yaptırdığına belirten Fransız polisine göre soygunlar şu şekilde gerçekleşiyor: İlgi çekicek şekilde giydirilmiş maymunları taşıyan çete üyesi çocuklara maymunları sevmek için yaklaşmakta hiçbir sakınca görmeyen kişilerin üstüne bırakılan maymun bir anda saldıraya geçince, kişinin anlık paniğinden yararlanan çocuklar bir anda kurbanın çantasını veya değerli eşyasını çalıp olayyerinden uzaklaşıyor. Maymun tarafından saldırıya uğrayan kurbanda korkudan veya yaralı olduğu için maymunu alıp uzaklaşan hırsızı takip etmek yerine kendi yarasıyla uğraşıyor.

Son 18 ayda bu şekilde 40 olay yaşandığını belirten Paris polisi bu tip soygunlarda sıkça kalıcı yaralanmalara rastlandığını açıkladı. Yetkililer ayrıca yaptıkları çalışmaların sorasında bu tip 500 barbar maymunun halen Paris gettolarında bulunduğunu tahmin ettiklerini açıkladı.

Fransız polisi ülkeye maymunların kaçak olarak sokulduğunu söylerken Barbar maymunlar olarak adlandırılan bu çeşitin genelde İspanya'dan ve Kuzey Afrika'dan getirildiğininde altını çizdi ve bu yönde denetimlerin artırılacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!