Yeni Sidney BaÅŸkonsolosumuz vefat etti

Güncelleme Tarihi:

Yeni Sidney BaÅŸkonsolosumuz vefat etti
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 16, 2010 10:59

Şubat ayında yayınlanan kararnameyle Sidney Başkonsolosluğuna atanan ve Eylül ayında göreve başlaması öngörülen Recep Peker kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Türkiye’nin Kanberra BüyükelçiliÄŸi MüsteÅŸarı iken, 2010 Åžubat ayında hazırlanan müşterek kararnameyle Sidney BaÅŸkonsolosluÄŸuna "BaÅŸkonsolos" olarak atanan  ve görevine Eylül-2010'da baÅŸlaması öngörülen, eski BaÅŸbakanlardan ve CHP Genel Sekreterlerinden Recep Peker'in aynı adı taşıyan torunu Recep Peker bir aydır tedavi gördüğü hastanede kansere yenik düştü.   Â

Evli ve iki çocuk babası olan 55 yaşındaki Recep Peker'in eşi Serap Çelik Peker, esinin bir ay önce teşhis edilen karın bölgesindeki kanser hastalığından dolayı vefat ettiğini, cenazenin Türkiye'ye nakli için Türkiye’nin Kanberra Büyükelçisi Oğuz Özge ve eşi Mehtap Özge tarafından gerekli girişimlerin yapıldığını bildirdi.

Haberin Devamı

Eylül 2010'da Türkiye’nin Sidney Başkonsolosu olarak göreve başlaması öngörülen Recep Peker'in ani vefatı Avustralya'daki Türk Toplumu  arasında büyük üzüntü yarattı.

Eski Başbakanlardan Recep Peker'in torunu olan Recep Peker aynı zamanda tiyatro sanatçısı Faruk Peker'in de kardeşi idi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!