‘Yeni Obama’ sonunda aday

Güncelleme Tarihi:

‘Yeni Obama’ sonunda aday
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2019 08:30

ABD’de 2020 başkanlık seçimleri için geri sayım sürerken, Demokrat Parti’nin aday adaylarına yeni bir isim daha eklendi: Beto O’Rourke (46)... Gerçek adı ‘Robert Francis’ olsa da o, Meksikalılar arasında Robert isminin İspanyolca’daki karşılığı Roberto’ya verilen ‘Beto’ lakabını kullanmayı tercih ediyor.

Haberin Devamı

Partinin öne çıkan isimleri arasında yer alan eski Temsilciler Meclisi Teksas üyesi O’Rourke, 2018’deki Senato seçimlerinde Cumhuriyetçi rakibi Ted Cruz’a karşı kaybetmişti.

Ancak El Paso’da doğup büyüyen, kimilerinin ‘Yeni Obama’ dediği O’Rourke, Demokratlar için Teksas’ta umut vaat eden bir isim. Başkanlık yarışında Barack Obama tarzı özgürlükçü vaatleriyle öne çıkan O’Rourke, Demokrat seçmenlere ilham ve umut veren bir aday. Vanity Fair dergisinin nisan sayısına verdiği röportajda O’Rourke, “Bu yarışta (başkanlık seçimleri) olmak istiyorum. Ben bunun için doğmuşum, bu ülke için bu zamanda insanca yapabildiğim her şeyi yapmak istiyorum” diye konuştu.

ÜNLÜLER DESTEKLİYOR

Columbia Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu olan O’Rourke, siyasi kariyerinden önce, kendi kurduğu Manhattan merkezli teknoloji şirketinde çalışıyordu. Lise yıllarında ‘Foss’ adlı bir punk-rock grubunda gitar çalan Demokrat aday, LeBron James’ten Ellen DeGeneres’e kadar birçok ünlünün desteğine sahip.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!