Yeni intihar timi

Güncelleme Tarihi:

Yeni intihar timi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2002 02:11

ABD Adalet Bakanlığı, yeni ele geçirilen video kasetlerde görüntüleri yayınlanan 5 El Kaide üyesini, olası bir intihar saldırısına hazırlandıkları gerekçesiyle arıyor.

Afganistan'daki Amerikan özel birlikleri tarafından, Usame bin Ladin'in üst düzey komutanlarından Muhammed Atıf'ın faaliyetlerini yürüttüğü bir binanın enkazında bulunan beş saatlik videokasetlerde ‘‘şehitlik mesajları’’ verildiği açıklandı. Adalet Bakanı John Ashcroft, her birinde adamlardan birinin görüntülendiği 5 video kasette tam olarak nelerin konuşulduğunun henüz tercüme edilmemiş olmasıyla birlikte adamların, ‘‘Allah yolunda’’ ve ‘‘büyük dava uğruna kaderlerine razı olduklarını’’ söylediklerini bildirdi.

UÇAĞA BİNMEMİŞ

Bu kasetlerde tehditkar bir tavır sergilendiğini belirten Ashcroft, ‘‘Bu kişiler gelecekteki bir intihar saldırısı için eğitilmiş olabilirler’’ dedi. Ashcroft, tüm dünyaya seslenerek, masum sivillere karşı eylemlere hazırlandıklarından şüphelenilen bu adamların tanınmasına, bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yardımcı olunmasını istedi. Beş kişiden biri, 11 Eylül saldırılarında Muhammed Atta'nın yardımcısı olan fakat uçağa binemediği sanılan Remzi Muhammed Abdullah bin el Şib. Diğer dört kişi ise henüz tanınmıyor ancak biri hariç isimleri tespit edildi: Abd ül Rahim, Muhammed Said Ali Hasan ve Halid ibn Muhammed el Cuhani.

Terör alarmı

ABD ve İsrail istihbarat servislerinin, El Kaide örgütüne bağlı İslamcı militanların terör eylemi düzenleyeceği konusunda Türkiye, Yunanistan ve Kısrıs Rum Kesimi'ni uyardığı bildirildi. Bu konudaki açıklamayı, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı yaptı. ABD ve İsrail, El Kaide'nin Amerikan ve uluslararası hedeflere saldıracağı olasılığı bulunduğu yolunda bu üç ülkeyi uyararak, alarm durumuna geçmeleri çağrısında bulundu. Bir açıklama yapan Yunanlı yetkililer, 11 Eylül terör saldırılarından bu yana, güvenlik güçlerinin alarm durumunda olduğunu bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!