Yeni insan türü keşfi: Homo luzonensis

Güncelleme Tarihi:

Yeni insan türü keşfi: Homo luzonensis
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2019 08:30

Filipinler’in kuzeyindeki Callao Mağarası’nda yapılan kazılarda ‘Homo luzonensis’ adı verilen yeni bir insan türü keşfedildi.

Haberin Devamı

Filipinler’in Luzon Adası’nda yeni keşfedilen fosillerin şimdiye kadar bilinmeyen bir insan türüne ait olduğu açıklandı. Adanın kuzeyinde yer alan Callao Mağarası’nda gün ışığına çıkarılan 13 fosil kemik ve dişlerin oldukça kısa boylu, şimdiye kadar bilinmeyen bir insan türüne ait olduğunu belirtildi. Mağarada 2007, 2011 ve 2015’te yapılan kazılar sırasında bulunan kemik ve dişlerin, ‘Homo luzonensis’ adı verilen türden en az üç bireye ait olduğu ifade edildi. Homo luzonensislerin, soyu tükenen diğer insan türleriyle kıyaslandığında Homo sapiense daha yakın bir tür olduğu belirtiliyor.

2 YETİŞKİN 1 ÇOCUK

Fosil ve dişlerin ait olduğu düşünülen üç bireyin 50 ile 67 bin yıl önce yaşadığı, ikisinin yetişkin, birinin ise çocuk olduğunu tahmin ediliyor. Araştırma ekibinden arkeolog Florent Detroit, fosil ve dişlerin Filipinler’de şimdiye kadar bulunan en eski insan türüne ait olduğunun altını çizdi. Homo luzonensislerin, Neandertaller, Denisovanlar, Homo floresiensis ve bugünkü insan türü Homo sapienslerle aynı dönemde yaşadığı belirtiliyor. Araştırmacılar, dişlerin ait olduğu bireylerin insandan (Homo sapiens) daha kısa fakat ‘Hobbit’ olarak anılan ‘Homo florensiensis’ten daha uzun olduklarının tahmin edildiğini dile getirdi.

BAKMADAN GEÇME!