Yeni cumhurbaşkanı koltuğuna oturuyor

Güncelleme Tarihi:

Yeni cumhurbaşkanı koltuğuna oturuyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2017 10:15

Almanya’nın yeni cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, görevini pazar günü Joachim Gauck’tan devralacak. Steinmeier 12’nci cumhurbaşkanı olarak beş yıllık görevine de pazar günü başlayacak. Görev devir teslim törenine 600 davetli çağrıldı.

Haberin Devamı

DEVİR teslim töreninde 600 davetli bulunacak. Davetliler arasında eski Cumhurbaşkanı Horst Köhler de var. Gauck’tan önceki Cumhurbaşkanı Christian Wulff da törene davet edildi. Ancak Wulff, yurt dışında olacağı için davete iştirak etmeyeceğini bildirdi. 

Frank Walter Steinmeier, cumhurbaşkanlığı yapacağı beş yıllık süre için yakın çalışma arkadaşlarını da belirledi. 18 yıl boyunca birlikte çalıştığı ve en son müsteşarlığını yapan Stephan Steinlein yine Steinmeier’e yakın çalışacak. Steinmeier’in ekibinde yıkılan Doğu Almanya’nın seçimle iş başına gelen eski Dışişleri Bakanı Marcus Meckel de yer alıyor. Meckel, 1999 yılından beri Steinmeier’in üstlendiği her görevde en yakın mesai arkadaşlarından biri. Meckel Steinmeier’in hükümet ile ilişkilerinden sorumlu olacak. Cumhurbaşkanının dış politikadan sorumlu olarak görevlendireceği isim ise Thomas Bagger olacak. Oliver Schmolke de Steinmeier’in iç politikadaki danışmanlığını yürütecek.

Haberin Devamı

Görev süresi tamamlanan Joachim Gauck ise hayat arkadaşı Daniela Schadt ile birlikte Berlin’de ev tuttu. Cumhurbaşkanı olmadan önce ayrı ayrı evlerde yaşayan Gauck ile Schatd, birlikte aynı evde yaşayacak. Gauck, bundan sonraki hayatında daha çok çocuklarına ve torunlarına zamanını ayıracağını söyledi.

BAKMADAN GEÇME!