Yemin töreninde o kazağı giymedi

Güncelleme Tarihi:

Yemin töreninde o kazağı giymedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2006 00:00

Bolivya’da devlet başkanlığına seçilen sosyalist lider Evo Morales dünkü yemin törenine, iddia konusu bile olan "kırmızı-mavi-beyaz" renkli kazakla çıkmadı. Ancak Morales, prensibini bozmayarak kravat da takmadı.

İlk yerli devlet başkanı olan Evo Morales, Meclis Sarayı’nda Bolivya anayasasını destekleyeceğine yemin ederek görevine başladı. Eskiden Lama çobanı olan Morales, yemin töreninde koyu renkli takım elbise giydi ancak gömleğine kravat takmadı. Morales Bolivya bayrağının renklerinden oluşan sarı, kırmızı ve yeşil kuşak kendisine sunulduğunda kısa bir süre gözyaşlarını tutamadı. Binanın dışında ise on binlerce Morales sempatizanı, havai fişekler atılırken sevinç gösterisinde bulundu.

Morales, seçimleri kazandıktan sonra çeşitli ülkelere yaptığı ziyaretlerde takım elbise yerine çizgili kazağını tercih etmişti. Bu yüzden yemin töreninde ne giyeceği merak konusu olmuştu. Morales’in İspanya Kralı Juan Carlos ile görüşürken bile üzerinden çıkarmadığı çok renkli kazağını mı, yoksa kravat takıp takım elbise mi giyeceğini merak edenler kendi aralarında iddiaya bile girdiler. Sonunda kazak giyecek diyenler kaybetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!