Yemen'de 3 yaşındaki kız çocukları para ve yemek karşılığında evlendiriliyor

Güncelleme Tarihi:

Yemende 3 yaşındaki kız çocukları para ve yemek karşılığında evlendiriliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2019 14:36

Yemen'de süren iç savaş sebebiyle gıdaya erişimde zorluk çeken aileler 3 yaşlarındaki kızlarını para ve yemek karşılığında evlendiriyor.

Haberin Devamı

İç savaşın hakim olduğu Yemen'de gıdaya erişimde sıkıntı yaşayan aileler çareyi para ve yemek karşılığında küçük kız çocuklarını evlendirmekte görüyor.

Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam, Yemen'deki ailelerin gıdaya erişim sıkıntısı hakkında açıklamalarda bulundu. Oxfam'dan yapılan açıklamada, bazı ailelerin, akrabalarını açlıktan kurtarmak için çok küçük yaşlardaki kız çocuklarını daha varlıklı ailelere gıda ve para karşılığında gelin olarak verdiği belirtildi.

Oxfam'ın Yemen direktörü Muhsin Siddiquey bu durum için, "Aileler, başlık parasına razı olabilir ve bu parayla tüm aileyi ve diğer uzak akrabaları koruyabilirler" yorumunda bulundu.

Yemen'de 10 milyon kadar kişinin kıtlıkla mücadele ettiğine değinen Siddiquey, dört yıldır süren iç savaş sebebiyle yüzyılın en büyük kolera hastalığı krizinin de yine bu bölgede yaşandığına dikkat çekti.

Haberin Devamı

Siddiquey, insani yardımın zamanında yetiştirilememesi ve gıda stoğunun işlevsiz hale gelmesi durumunda daha korkunç sonuçların doğabileceği uyarısını yapıyor.

YEMEN'DEKİ DURUM

Yemen'de yaklaşık dört yıldır Husiler ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon birliklerince desteklenen hükümet güçleri arasında yaşanan çatışmalarda binlerce kişi yaşamını yitirdi.

Sağlık başta olmak üzere pek çok alanda insani kriz yaşanan ülkede, temiz suya ulaşımın olmaması, yetersiz beslenme, ilaç ve tıbbi malzemelerdeki eksiklikler gibi nedenlerle salgın hastalıklar her geçen gün daha da artıyor.

Yemen'in içinde bulunduğu durum, ABD'nin Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne verdiği hava harekatı desteği ve silah satımı nedeniyle ABD'li siyasetçiler arasında da ciddi rahatsızlığa yol açtı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!