Yemen’de 24 saatte 150 ölü

Güncelleme Tarihi:

Yemen’de 24 saatte 150 ölü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2018 08:30

Fransız haber ajansı AFP dün, Yemen'in Kızıldeniz kıyısındaki liman kenti Hudeyde’de 24 saat süren çatışmalar sonucunda 111’i Husi milisi, 32’si de hükümet birliklerinden yaklaşık 150 kişinin öldüğünü duyurdu.

Haberin Devamı

Ölenler arasında siviller de bulunuyor. Son kayıplarla Hudeyde’de 1 Kasım'dan bu yana patlak veren çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısı 600’ü buldu.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres yaptığı açıklamada, “Eğer Hudeyde limanı zarar görürse, bu durum felakete yol açacaktır” dedi. Guterres açıklamalarına, “Savaş durmalı, siyasi müzakereler başlamalı. Gelecek yıl başımıza gelecek kötü durumlardan kaçınmak için insani hazırlıkları yapmalıyız” diyerek devam etti. Uluslararası yardım kuruluşu Çocukları Kurtarın Hareketi’nin koordinatörü Mariam Aldogani ise AFP’ye yaptığı açıklamada, Hudeyde’nin bir ‘korku kenti’ne dönüştüğünü söyledi. Çatışmalara tanıklık eden Hudeyde halkı şehrin güney semtlerinde gerçekleşen saldırıların havan topu mermisi, uçaksavar topları ve diğer silahlarla yapıldığını ifade etti. 2014 yılından bu yana Husilerin elindeki Hudeyde liman kenti, kilit bir ikmal merkezi olarak kabul ediliyor. Hudeyde limanının yıkılması halinde 14 milyon Yemenliye insani yardım ulaştırmanın daha da zora gireceği yorumları yapılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!