Yeltsin'in hastalıkları İnternet'te alay konusu oldu

Güncelleme Tarihi:

Yeltsinin hastalıkları İnternette alay konusu oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 1998 00:00

Haberin Devamı

Rusya Devlet Başkanı Boris Yeltsin'in hastalığıyla ilgili olarak İnternet'te ‘Hospital Online’ sayfası açıldı. Sayfada Yeltsin'in son sağlık durumuyla esprili bir dille alay edilirken ‘100 gram votka verin düzelir’ diye absürd tavsiyeler yapılıyor. Sayfanın adresi: ‘hol.da.ru’

‘çağdaş Devlet Başkanı’ imajı yaratmak için geçtiğimiz aylarda İnternet'te dünya ile ‘chat’ (söyleşi) yapan Rusya Devlet Başkanı Boris Yeltsin'in fiyakası kısa sürdü. Yeltsin'in bitmez tükenmez sağlık sorunlarını tiye alan Ruslar aynı elektronik ortamda Başkanları'nın çağdaşlık imajını iki paralık etti.

Yeltsin'in geçen yaz İnternet'te imaj düzeltme çabasından sonra yakın çevresi kendisini dünyaya ‘İnternet yolu ile diyalog kuran ilk Rus lideri’ şeklinde takdim etmeye başlamıştı. Ancak Rusya Devlet Başkanı'nın artık çalışmak bir yana, yatağından bile kalkamamasından sonra Ruslar, İnternet'te ‘Hospital On-Line’ sayfası açtılar. Bu sayfada Yeltsin için neler yazılıyor neler . Ruslar, teşhisten tedaviye kadar fikirlerini ortaya atıyor.

Resmi açıklamada Yeltsin'in son sağlık durumu hakkında ‘Dermansız. Barvih sanatoryumuna iki haftalığına yeniden yatırıldı. Konsantrasyon güçlüğü çekiyor ve psikolojik rahatsızlıkları var. Tansiyonu çok düzensiz ve yüksek’ deniledursun Yeltsin için İnternet'te açılan Hospital On-Line sitesine gönderilen alaycı mesajlardan bazıları şöyle:

Yeltsin'in bitmeyen hastalıkları, mezesiz votka içmesi yüzünden.

Başbakanları ne zaman kovsa hastaneye düşüyor.

IMF'den para isteyip de alamayınca hasta olur.

Hergün 100 gram votka içmeli. Turp gibi olur.

Herkese açık bu sayfaya teşhis-tedavi önerileri gelmeye devam ederken Yeltsin'in nabız, tansiyon ve ateş durumu hakkında tahminlere de yer veriliyor. Dünkü tahminlerin ortalaması şöyle: ateş 30, tansiyon 160/60, nabız 166, girdiği koma sayısı 5.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!