Yeğen Barzani ABD'yi ziyaret ediyor

Güncelleme Tarihi:

Yeğen Barzani ABDyi ziyaret ediyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2008 09:42

Kuzey Irak'taki yerel Kürt yönetiminin üst düzey yetkilisi ve Kürt lider Mesut Barzani'nin yeğeni Neçirvan Barzani, görüşmeler yapmak üzere ABD'ye geldi. Barzani'nin, hafta içinde Washington'da temaslarda bulunması bekleniyor.

Neçirvan Barzani'ye, ABD'deki ilk faaliyetinde Pennsylvania eyaletindeki Washington and Jefferson Koleji adlı üniversite, fahri doktora verdi.

Kuzey Irak'taki yerel Kürt yönetiminin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Barzani, buradaki konuşmasında, "Biz Kürtler, demokratik ve federal bir Irak'a, kendisiyle ve komşularıyla barış içindeki bir Irak'a bağlıyız" dedi.

Neçirvan Barzani, ABD'de birçok kişinin Washington'un Irak'a müdahalesine karşı çıkmasına rağmen, bu müdahale sayesinde "5 milyon Kürt'ün, bugün demokrasi ve özgürlük içinde yaşadığını" söyledi.

Yerel ABD basınındaki bir habere göre de üniversitede basın toplantısı düzenleyen Barzani, ABD ordusunun Irak'tan erken çekilmesi durumunda bunun Irak ve Kürtler için felaket olacağını anlattı. Barzani, ABD'de Kasımda yapılacak başkanlık seçiminde de taraf tutmadıklarını kaydetti. Neçirvan Barzani'nin, hafta içinde Washington'da yönetim yetkilileri ve bazı Kongre üyeleriyle görüşmesi bekleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!