Yavru vatanın sipariş yavruları manşet oldu

Güncelleme Tarihi:

Yavru vatanın sipariş yavruları manşet oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2011 00:00

İngiliz Mail on Sunday gazetesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) bir özel hastanenin, İngiltere’de yasak olan bebeklerin cinsiyetini belirleme işlemini 14 bin Sterlin’e gerçekleştirmesini manşetine taşıdı.

Gazete, KKTC’in Magosa kentinde bir hastanede gerçekleştirilen cinsiyet belirleme işlemini haber yapabilmek için, bebek isteyen bir anne kimliği altında bir muhabirini gönderdi. Cinsiyet belirleme işlemini yapan Dr. Halil Tekan’ı da tanıtan gazete, “Bebeğininin cinsiyetini 14,000 sterline belirle” manşetini kullandı.

İngiltere’den 4 kat pahalı

Gazete, İngiliz çiftleri bu amaçla KKTC’ye yönlendiren kurumun ise, Ulusal Sağlık Hizmetleri Kliniği olduğunu ihbar etti. Haftada en az bir İngiliz kadını KKTC’ye gönderen klinik müdürü jinekolog Charles Kingsland’in ciddi miktarlarda para kazandığını yazan gazete, çiftlerin KKTC’ye gidebilmek için İngiltere’de özel doğurganlık tedavisine ödedikleri miktardan 4 misli fazla para ödediklerini de ileri sürdü. Habere göre, müdür Charles Kingsland, cinsiyet belirleyecek adaylara KKTC’ye seyahat nedenleri kimseye söylememelerini de tembihliyor.

Türkiye bastırdı KKTC 2 yıl önce yasakladı

KKTC’de, genç kızlardan ‘bağış’ adı altında alınan yumurtalar ve başkasına ait sperm ile tüp bebek uygulaması 2 yıl önce Türkiye’nin baskısıyla yasaklandı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile temaslarının ardından KKTC Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif, 2009’da KKTC’de başkasına ait yumurta ve sperm ithali ya da alınmasına yasak getirmişti. Ancak bu yasak, sadece ithal edilmesine yönelik yapıldı. Pratik uygulamada ise, kadın yumurtasında donör uygulaması Türklere yasaklandı. KKTC’in İngiliz medyasında yer alan klinik ile ilgili soruşturma açması bekleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!