Yaşam gurusu 5 ay prangalı yaşayacak

Güncelleme Tarihi:

Yaşam gurusu 5 ay prangalı yaşayacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2005 02:04

Milyonlarca ABD’linin hayatına yön veren yaşam gurusu Martha Stewart, hisse satışlarında usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle 5 ay hapis yattıktan sonra serbest kaldı. Ancak gelecek 5 ayı 16 milyon dolarlık malikanesinde elektronik prangalı mahkum olarak geçirecek.

HİSSE satışlarında usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle 5 ay hapis yatan iyi yaşam gurusu Martha Stewart dün tahliye oldu. Ancak Stewart, 5 ay boyunca 16 milyon dolarlık malikanesinde elektronik prangayla yaşayabilecek ve haftada sadece 48 saat dışarı çıkabilecek.

Özel bir uçakla New York’taki evine giden Martha Stewart, Alderson’daki ‘Kamp Cupcake’ diye bilinen kadınlar hapishanesinde, bol kilo vermiş, hela ve mutfak temizliği yapmış ve düşünmek için de oldukça zaman bulmuştu. Mahkeme sürecindeki tavrı yüzünden tepki çeken Martha Stewart, imajını daha fazla zarar görmemesi için temyiz kararını beklemeden hapishaneye girmişti.

Hapishaneyi tercih etmesiyle Stewart imajın toparlanırken, kendi şirketinin hisselerinin dört misli artması sonucu Stewart artık ‘dolar milyarderi’ de oldu.

Hapishane mönüsündeki sebze oranının azlığından şikayetçi olan Stewart’ın bulduğu yeşilliklerle sofraları renklendirdiği, mikro dalgada kolay yemekler yaptığı, şapelin yeniden tasarlanmasında görev aldığı söyleniyor.

KENDİSİNE ÇIRAK ARAYACAK

Hapishanede yoga dersi bile veren Stewart, gelecek beş ay boyunca evinde mahkumiyet almamış dostlarını ağırlayabilecek. Yıllık 900 bin dolar olan maaşı da serbest kalan Martha Stewart, gelecek dönemde ‘Çırak’ isimli yarışma programıyla iki TV şovu yapacak. Sahip olduğu Omnimedia Şirketi’nde ‘kurucu’ sıfatıyla çalışacak olan Martha Stewart, dergisinde yazmayı sürdürecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!