Yaşadığımız yeri ikinci vatan biliriz

Güncelleme Tarihi:

Yaşadığımız yeri ikinci vatan biliriz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2017 10:03

Avrupa’da yaşayan Tokatlılar, Almanya’nın Duisburg kentinde buluştu. Tokatlılar, gecede hem hasret giderdiler, hem de yöresel müziklerle doyasıya eğlendiler.

Haberin Devamı

DUISBURG Akkurt Saal’daki 7’nci Avrupa Tokatlılar Kültür ve Eğlence Gecesi’nde sinevizyon eşliğinde Tokat’ın tanıtımı yapıldı. Geceye başta THM Sanatçısı Mehtap Koç olmak üzere çok sayıda yöresel sanatçı katıldı.

Düsseldorf Başkonsolosluğu Muavin Konsolos Ahmet Ergen de konsolosluk çalışmaları hakkında bilgi verip, eğitimin önemine değindi. Avrupa’da yaşayan Türklerin Avrupa’nın bir parçası olmasına dikkati çeken Avrupa Tokatlılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Hilmi Yavuz ise şunları söyledi:
“Biz yaşadığımız toprakları ikinci vatan bilir, ihanet etmez katkı sağlarız. Asimile olunmaz ise Avrupa’ya katkımız çok daha büyük olur. Yapmış olduğumuz bütün faaliyetlerin gayesi, yeni nesle Tokat’ı tanıtmak. Üyelerimizden aldığımız güçle yetim öğrencilere verdiğimiz eğitim desteği başta olmak üzere bir çok sosyal çalışmalar yapmaktayız. Tokatlı olmak bizi birleştirir.”

Haberin Devamı

ENTEGRESYON SORUNUMUZ YOK
“Irkçı partilerin yükselişini kaygı ile izlemekteyiz. Bizim entegrasyon diye bir problemimiz yok. Biz Avrupa’nın dilini çok iyi konuştuğumuz, pasaportlarını aldığımız halde vatandaşları olamadık! Bu ayıp bizim değil onlarındır.
Diğer taraftan aziz vatanımızla yaşanan politik sıkıntıları da izlemekteyiz. Bundan rahatsız olduğumuzu da belirtmek isteriz. Yaşadığımız ülkelerin noel bayramlarını kutlarım. Size ve ailelerinize ise yeni yıl da mutluluklar dilerim.”

Yaşadığımız yeri ikinci vatan biliriz

Mehtap Koç

 

Yaşadığımız yeri ikinci vatan biliriz

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!