Yargıcı suçlayın

Güncelleme Tarihi:

Yargıcı suçlayın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2017 22:03

ABD Başkanı Trump, dünyada ‘Müslüman yasağı’ diye anılan ülkeye giriş yasağını askıya alan yargıcı ABD’de olabilecek bir terör saldırısından sorumlu tuttu. Trump, Twitter’dan “Bir şey olursa yargıcı suçlayın” diye yazdı. Demokrat Parti’den eski bakanlar ise kararnamenin askıda kalmasının devamı için mahkemeye başvurdu.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Donald Trump, nüfusunun çoğunluğu Müslüman 7 ülkenin (Irak, İran, Suriye, Somali, Sudan, Libya, Yemen) vatandaşlarına getirdiği ülkeye giriş yasağı askıya alan Federal Yargıç James Robart’ı hedef almaya devam ediyor.

Daha önce Robart’a ‘sözde yargıç’ diyen Trump, Twitter’dan suçlamalarına devam etti. Trump, ardı ardına attığı tweet’lerde “Bir yargıcın ülkemizi böyle bir tehlikeye sokmasına inanamıyorum. Eğer bir şey olursa onu ve mahkeme sistemini suçlayın. İnsanlar içeri dökülüyor. Kötü! İç Güvenlik Bakanlığı’na ülkemize gelen insanları çok dikkatli şekilde kontrol etmeleri talimatı verdim. Mahkemeler işi çok zorlaştırıyor” ifadelerini kullandı.

Federal mahkeme, Trump’ın ülkeye giriş yasağını askıya aldıktan sonra Trump yönetimi temyize gitmiş, ancak temyizden de ret cevabı gelmişti. Öte yandan temyiz mahkemesi, Trump yönetimine ve kararnameye karşı dava açan Washington ve Minnesota eyaletlerine pozisyonlarını açıklamaları için süre vermişti.

Haberin Devamı

KERRY VE ALBRIGHT UYARDI

Aralarında ABD’nin önceki dışişleri bakanları John Kerry, Madeleine Albright, eski ulusal güvenlik danışmanı Susan Rice ve eski savunma bakanı Leon Panetta gibi isimlerin bulunduğu Demokrat Partililer, Temyiz Mahkemesi 9’uncu Dairesi’ne kararnamenin durdurulması kararının devam etmesi için başvuru yaptı. Eski bakanlar, başvurularında “Kararname, bizi güvende yapmak yerine ABD’nin ulusal güvenliğinin altını oyuyor. Bu kararname masum hayatlara ve Amerikan değerlerine zarar verecektir” ifadelerini kullandı. Kararnamenin Amerikan askerlerinin hayatını tehlikeye atacağı, terörle mücadele operasyonlarını sekteye uğratacağı ve terör örgütü DEAŞ’ın ABD’nin İslam’a karşı savaştığı propagandasını besleyeceği de başvuruda yer aldı.

NATO’ya destek verdi

DAHA önce NATO’yu ‘modası geçmiş’ olarak nitelendiren ABD Başkanı Trump, önceki akşam NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile telefon görüşmesinde destek açıkladı. Trump, mayıs sonunda Brüksel’de yapılması öngörülen NATO zirvesine katılımını konfirme etti. Beyaz Saray açıklamasında Trump ve Stoltenberg’in “NATO üyelerinin savunma harcamalarıyla ilgili taahhütlerini tutmaya nasıl teşvik edilebileceğini de ele aldıkları” belirtildi.

Haberin Devamı

Rusya ile İran çatlağı

DONALD Trump, Fox röportajında İran’ı hedef aldı. İran’la yapılmış olan nükleer anlaşmadan çekilip çekilmeyeceğine yönelik soruya ‘göreceğiz’ cevabını veren Trump, “Onlar bir numaralı terörist devlet. Her tarafa para ve silah gönderiyorlar. Böyle bir anlaşma yapacak kadar aptal birilerinin olduğuna inanamadıkları için bize olan saygılarını yitirdiler” dedi. Rusya’dan ise Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Bu yaklaşıma katılmıyoruz” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!