Yardımcım sevişiyordu, ben uyuyordum

Güncelleme Tarihi:

Yardımcım sevişiyordu, ben uyuyordum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ege'de 72 kişinin ölümüyle sonuçlanan Yunan Samina Express Feribotu'nun Kaptanı Vasilis Yannakis, ‘Gemi kayalıklara bindirdiğinde maç izlemiyor, uyuyordum. Dümeni teslim ettiğim 2’nci kaptan ise görevi stajyer kaptana bırakmış, bir kızla sevişiyormuş'' dedi.

Yunanistan'ı sarsan deniz faciasının baş sorumlusu Samina Express Feribotu'nun Kaptanı Vasilis Yannakis bütün sorumluluğu üstlendi, ancak gemi kayalıklara çarptığı sırada futbol maçı seyrettiği suçlamalarını reddetti, o sırada kabininde uyuduğunu söyledi. O sırada 2'inci kaptanın görevde olduğunu belirten Yannakis, ‘Onun da bana bir kızla seviştiğini söylediler’ dedi. Yannakis, polise verdiği ifadesinde de kaza anını şöyle anlattı:

‘‘Çarpışma sırasında maç seyrettiğim doğru değil. Görevi ikinci kaptana bırakıp biraz uyumak için uzanmıştım. O sırada, ikinci kaptandan mesaj geldi. Şiddetli rüzgar yüzünden gemiyi konrol etmekte güçlükle çektiğini söylediler. Kalktım. Kaptan köşküne çıkarken birden bir gürültüyle gemi sarsıldı. Daha sonra mürettebattan biri bana, ‘ikinci kaptanın köprüden ayrıldığını, kaza sırasında gemide tanıştığı bir kızla seviştiğini' söyledi.’’

İkinci Kaptan Psihoyos ise kaza anında kesinlikle kaptan köşkünde olduğunu savunarak, ‘Bir anda 100 ötemizdeki kayalıkları gördük. Dümendeki gemiciye ‘5 derece sola diye bağırdım' sonra hemen dümene sarıldım. Sola kırdım ama rüzgar gemiyi kayalıklara sürükledi. Çarptık' dedi.

Dünden itibaren dalgıçlar gemiye inmeye başladılar. Şimdiye kadar denizden 72 ceset çıkarıldı. Kaptan ve ikinci kaptan, dikkatsizlikle kazaya sebebiyet vermekten değil, ölüme sebebiyet vermekten yargılanacaklar.

Kaptan, kaza sırasında maç seyretmiyormuş

72 kişinin ölümüne yol açan Samina Express Feribotu'nun Kaptanı Vasilis Yannakis, dün tutuklandığı Paros'tan Siroz Adası'na nakledilirken elleri kelepçeli kamareraların karşısına geçti. Bitkin görünen Yannakis'in yanında yine elleri kelepçeli, ikinci kaptan Andosin Psihoyos, kaza sırasında dümende olan stajyer kaptan ve gemici vardı. Kamera önünde güçlükle konuşabilen kaptan, ‘çok üzgün’ olduğunu belirterek, ‘Bu geminin kaptanı benim. Kaptan olarak bütün sorumluluğu üstleniyorum. Hatam olup olmadığına, yargı karar verecek’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!