Yangın söndürmeye giden Rus pilota gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Yangın söndürmeye giden Rus pilota gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2009 00:46

Yunan bürokrasisi yangın dinlemedi... Güney Kıbrıs'dan dün akşam Yunanistan'a giden yangın söndürme helikopterinin Rus uyruklu bir pilotu gözaltına alındı. Yangın söndürmede dünyanın en büyük helikopterini kullanan pilot, 600 euroluk bir vergi borcu nedeniyle 5 saat gözaltına alınırken, birkaç ev daha, ekili araziler yandı, kül oldu. Yunan basını "önce yangını södürseydi sonra bürokrasi işleseydi olmaz mıydı" diyerek yapılana büyük tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Atina'da yangın / Foto Galeri

Atina'nın kuzeydoğusundaki Marathonas bölgesinde çalılık alanda cuma gecesi başlayan ve halen devam eden yangının kontrol altına alınması çalışmalarına katılmak üzere dün Güney Kıbrıs'dan Yunanistan'a gelen yangın söndürme helikopterinin Rus uyruklu bir pilotunun gözaltına alındığı bildirildi.

Yunan basını, dünyanın en büyük helikopteri olma özelliğini taşıyan Rus yapımı aracın 4 kişilik mürettebatının evraklarının kontrolünün yapıldığı Rodos adasında, Rus pasaportu taşıyan ikinci pilotun, "daha önce Yunanistan'da çalıştığı dönemden kalma 600 euro tutarında vergi ya da çalışma izni süresini geçirmekten kaynaklanan para cezası borcu" olduğu gerekçesiyle gözaltına alındığını duyurdu.

Bu olay nedeniyle helikopterin görev yerine hareket edemediği ve yangın söndürme çalışmalarına katılamadığı belirtilen haberlerde, Kıbrıs Rum yönetimi Adalet Bakanı Lukas Luka'nın Yunanistan Kamu Düzeni'nden sorumlu Bakan Yardımcısı Hristos Markoyanakis'i araması üzerine, pilotun 5 saatlik gözaltının ardından serbest bırakıldığı kaydedildi.

Haberlerde, helikopterin alevlerin kavurduğu yangın bölgesine akşam üstü saatlerinde varabildiği, ancak havadan söndürme çalışmalarının akşam sona ermesi nedeniyle çalışmalarına ancak bu sabah saatlerinde başlayabildiği açıklandı.

Basın yayın organları, dev helikopterin pilotunun "bürokrasi kurbanı" olmasının, birkaç evin, bir miktar ekili arazinin veya ormanlık alanın yangından kurtarılamamasına yol açtığı değerlendirmesinde de bulundu.
http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/turkiye_yangin.jpg

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!