Yangın söndürme tüpü atan İngiliz öğrenciye 2 yıl 8 ay hapis

Güncelleme Tarihi:

Yangın söndürme tüpü atan İngiliz öğrenciye 2 yıl 8 ay hapis
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2011 19:07

Türkiye'de üniversite öğrencilerinin gerçekleştirdiği yumurtalı protesto eylemleri tartışılırken, İngiltere'den de olaylı öğrenci gösterileriyle ilgili bir haber geldi. İngiltere'nin başkenti Londra'da, kasım ayındaki öğrenci protestoları sırasında bir binanın çatısından yangın söndürme tüpü atan 18 yaşındaki öğrenci Edward Woollard, 2 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

POLİSE TÜP FIRLATTI, HAYATI KARARDI / FOTO GALERİ

Wollard'ın, 10 Kasım 2010 tarihinde hükümetin üniversite harçlarını artırma kararını protesto çerçevesinde, iktidarın büyük ortağı Muhafazakar Partinin genel merkez binasının çatısına çıktığı ve çatıdan aşağıya yangın söndürme tüpü attığı ortaya çıkmıştı.

Southwark Ceza Mahkemesinde bugün görülen davada yargıç, kargaşaya neden olduğu gerekçesiyle Wollard'a 32 ay hapis cezası verdi.

Yargıç Geoffrey Rivlin, Wollard'a hitaben "Senin gibi genç birine bu hapis cezasına vermek üzücü. ama mahkemelerin toplumu şiddetten koruma gibi bir görevi var. Bu karar, benzer suçu işleyenlere de benzer cezaların verileceği mesajını içeriyor. Davranışının, ölüm ya da ciddi bir yaralanmayla sonuçlanmamış olması büyük şans" dedi.

Haberin Devamı

Mahkemede okunan polis ifadesinde ise Wollard davranışından dolayı özür diledi. Edward Wollard'ın öğrencisi olduğu Brockenhurst Koleji de olayın ardından Wollard'ın okuldan atıldığını açıkladı.

Bu arada İngiliz basını, yangın söndürme tüpünün atıldığı görüntülere haber bültenlerinde yer veriyor. Görüntülerde tüp, binanın önünde oluşturulan ve binlerce kişinin bulunduğu polis kordonunun yakınına düşüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!