Yalan haber yüzünden kovulan muhabir intihar etti

Güncelleme Tarihi:

Yalan haber yüzünden kovulan muhabir intihar etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2003 01:54

Asparagas haber yaptığı gerekçesiyle geçen Temmuz ayında İngiliz haber kanalı SKY TV'deki görevinden ayrılmak zorunda bırakılan ve geçtiğimiz Cumartesi evinde ölü bulunan James Forlong'un, kendini asarak intihar ettiği anlaşıldı. İntihar gerekçesi ise bütün iş başvurularının geri çevrilmesi.

Gazeteci James Forlong'un ölüm haberini önceki gün duyuran, ancak detay vermeyen polis yetkilileri, Forlong'un cumartesi sabahı evinde kendini astığını bildirdiler. Olay yerinde kuşkulu herhangi bir şeye rastlanmamasının intihar ihtimalini güçlendirdiğini belirten polis, işsiz kalan gazetecinin ruhsal durumunun da bu ihtimali güçlendirdiğini vurguladılar.

Forlong'un, SKY TV'den atıldıktan sonra pek çok yere iş başvurusu yaptığı, bu işler arasında Prens Charles'ın basın danışmanlığının da bulunduğu ifade edildi. Ancak, Forlong'un başvurularının hiçbiri, işten atılma gerekçesi dolayısıyla kabul edilmedi. Bu da Forlong'un büyük bir bunalıma girmesine yol açtı.

NEDEN KOVULMUŞTU

Forlong'un intiharı SKY TV çalışanları arasında da büyük üzüntü yarattı. Çalışanlardan bazıları, yönetim kadrosunu Forlong'a karşı aşırı sert tutum takınmakla suçladı.

James Forlong, Irak savaşından önce bir İngiliz denizaltısından cruise füzesi atılmasıyla ilgili görüntüler yayımlamıştı. Ancak, daha sonra BBC'de yayımlanan bir başka belgeselde, Forlong'un çekim yaptığı sırada denizaltının füze atmadığı, bunun mizansenden ibaret olduğu ortaya çıkmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!