Yağmur duracak gibi değil

Güncelleme Tarihi:

Yağmur duracak gibi değil
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2011 00:00

Sel felaketinin vurduğu Brezilya’da tablonun vahameti giderek büyüyor. Ülkede seller ve toprak kaymaları nedeniyle 335 kişi hayatını kaybetti. Rio de Janeiro kentinin yakınlarındaki dağlardan gelen kayaların ve toprağın altında kalanlar, kurtarılmaya çalışılıyor.

BREZİLYA SULAR ALTINDA / WEB TV

SON ANA KADAR KÖPEĞİNİ BIRAKMADI / WEB TV

LUCAS NEILL: AVUSTRALYA'YI GURURLANDIRMAK İSTİYORUZ

Haberin Devamı

Her yer sular altında
Suların neredeyse tamamen yuttuğu ve 146 kişinin öldüğü Teresopolis kentinin Belediye Başkanı Jorge Mario Sedlacek, olup bitenleri “Bu büyük bir kaos” diye tanımlayabildi. Sedlacek, ulaşılamayan köyler olduğunu, ölü sayısının artabileceğini söyledi. Kentte 2 bin 200 kişi de evsiz kaldı. Meteorolojistler, yağmurların hızını artıracağını açıkladı.
Avustralya’yı da etkisi altına alan su baskınlarının ardından açıklama yapan hükümet yetkilileri, selin vurduğu Queensland eyaletinin eski haline gelmesi için yıllar süren inşaat çalışmaları gerekeceğini söyledi. 19 kişinin hayatını keybetmesine neden olan sel felaketinde, 61 kişi de kayıp. Uzmanlar, yağışların süreceğini ifade ederek yetkilileri uyardı. Sri Lanka’daki selde de en az 23 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Ülkede 1 milyondan fazla insan da evlerinden tahliye edildi. Afrika’nın fakir ülkesi Mozambik de sel sularından etkilendi, 12 kişi öldü. Filipinler’i de vuran sel, 42 kişinin hayatına mal oldu, ülkedeki zarar 23 milyon doları buldu. Üçte biri selden etkilenen ülkede 400 bin kişi de evsiz kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!