Yabancılar Dairesi: Kanıtlarsa dönebilir

Güncelleme Tarihi:

Yabancılar Dairesi: Kanıtlarsa dönebilir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 10:29

Aile birleşimi yoluyla geldiği Almanya’da sekiz yıl sonra “Geliri yetersiz” denilerek apar topar sınır dışı edilen Hülya Can için Duisburg Yabancılar Dairesi’nden sürpriz bir açıklama geldi: “Ailenin çocuklarından Furkan Can’ın evden taşındığı bildirildi. Bu belgelenirse kısa sürede Hülya Can tekrar Almanya ya gelme hakkı kazanır....”

Haberin Devamı

HÜLYA Can’ın sınır dışı edilmesinden sonra Hürriyet’e konuşan Duisburg Yabancılar Dairesi yetkililerinden Thomas Freitag, şunları söyledi:

Hülya Can’ın sınır dışı yasalar çerçevesinde gerçekleşti. 2015 yılından bu yana sınır dışı kararı bildirilmek zorunda değil. Aile ile yaklaşık dört senedir ikamet üzerine konuşuyoruz. Bir türlü istenilen evraklar temin edilemedi. İsteseydik iki sene önce sınır dışı kararını uygulardık. Biz bunu hiçbir zaman istemedik. Fakat şartlar yerine getirilmedi. Sınır dışı uygulandıktan sonra, ailenin çocuklarından Furkan Can’ın evden taşındığı bildirildi. Ayrı yaşadığı belgelenirse kısa sürede Hülya Can tekrar Almanya’ya gelme hakkı kazanır. Belgeler bize ulaştığında Almanya ya giriş yasağı bir ay olarak uygulanır ve Haziran sonunda ailesine kavuşur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!