Wulff: Demokrasi için mücadele etmeliyiz

Güncelleme Tarihi:

Wulff: Demokrasi için mücadele etmeliyiz
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2017 17:37

Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Bursa’da katıldığı Uludağ Ekonomi Zirvesi’ndeki oturumda, Almanya’da yaşayan Türkleri övdü: “3 milyon Türk olmasa bu kadar başarılı olamazdık.”

Haberin Devamı

CAPITAL ve Ekonomist dergileri tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde, ‘Yeni Global Düzen: Ekonomi ve Politika’ adıyla bir oturum düzenlendi. Moderatörlüğünü Nord Holding Türkiye Temsilcisi Servet Topaloğlu’nun yaptığı oturuma, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Brookings Enstitüsü İdari Bilimler Başkan Yardımcısı ve Teknoloji Gelişim Merkezi Direktörü Darrell West, OECD Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Erdem Başçı konuşmacı olarak katıldı. Dünyada iki büyük trend eğilimi gördüğünü belirten Almanya Eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

ADALET SORUNU YAŞANIYOR

“Dünya gayrisafi milli hasılasının ağırlığı 10 yıllar boyunca ABD ve Avrupa arasındaydı. Gittikçe Asya’ya yöneliyor. Özellikle Çin Halk Cumhuriyeti’nin öneminin artması nedeniyle kayma yaşanıyor. Küreselleşme olumlu, ancak kaybedenleri de var ve adalet sorunu yaşanıyor. Mali krizler radikalleşmenin başlangıcı ve güven bunalımına neden oluyor. Küreselleşme halledilebilir, ancak dijitalleşme de sorunlara neden oluyor. DEAŞ, dijital medyayla taraftar topluyor. Genç insanlar geleceklerini kendi ellerine almalı. Her kuşak mücadele ile bunları elde etmeli. Son 25 yıl Avrupa ve Türkiye’nin en mutlu yılları olabilir. Gelecekte demokrasi için mücadele etmemiz gerekiyor. Almanya’yı, Trump’ı ve Brexit’i her şeyi kendi haline bırakmamalıyız. Angaje olmalıyız. Almanya’da yaşayan 3 milyon Türk olmasa bu kadar başarılı olamazdık. Biz Avrupalıyız. Avrupa sayesinde bu kadar büyüğüz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!