Westerwelle: Tavrımız doğru

Güncelleme Tarihi:

Westerwelle: Tavrımız doğru
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2011 16:08

Almanya Dışişleri Bakanı ve Hür Demokrat Parti (FDP) Genel Başkanı Guido Westerwelle, Alman askerlerinin Afganistan'da görev yapmasının doğru olduğunu, bunun sonsuza kadar da sürmeyeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Westerwelle, Stuttgart kentinde FDP'nin her yıl 6 Şubatta geleneksel olarak düzenlediği "Dreikönigstreffen" (Üç kral buluşması) adlı toplantıda yaptığı konuşmada, Afganistan'da gelişmeler sağlandığını, ancak teröristlerin bu ülkeyi sığınma yeri olarak kullanması nedeni ile Almanya'daki güvenliğin ve özgürlüğün de tehlikede olduğunu belirterek, "Afganistan'daki görevimiz doğru. Bunun sonsuza kadar sürmeyeceği de doğrudur" diye konuştu.

Alman hükümetinin, Afganistan'daki sorumluluğun tümüyle Afgan hükümetine devredilmesi için Alman askerlerinin bu ülkedeki varlığının 2011 yılı sonundan itibaren azaltacağına emin olduğunu ifade eden Westerwelle, Alman askerlerini ve sorumluluğu devretme sürecini tehlikeye atmadan Afganistan'daki gücün azaltılması konusunda her türlü siyasi imkandan faydalanacaklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Ülkenin sorumluluğunu 2014 yılından sonra tümüyle Afgan makamlara devredeceklerini belirten Westerwelle, bu tarihten sonra teröre karşı mücadele kapsamında Alman askerlerinin Hindukuş bölgesinde görev yapmayacağını söyledi.

Konuşmasında göçmenlerin Alman toplumuna uyumu konusuna da değinen Westerwelle, göç politikası çerçevesinde Almanca öğrenilmesini istediklerini, uyumun dilin öğrenilmesi ile başladığını ve çocukların okula başlamadan önce Almanca öğrenmesinin şart olduğunu ifade etti.

Westerwelle, Almanya'da yaşayan Müslüman göçmenleri eleştiren Almanya Merkez Bankasının eski Yönetim Kurulu Üyesi Thilo Sarrazin'in "Almanya Kendini Yok Ediyor" adlı kitabını da okuduğunu belirterek, bu kitapta yer alan görüşleri, liberal düşüncede olan kişilerin kabul edemeyeceğini, ancak düşünce özgürlüğü kapsamında bu kitaba da tahammül edilmesi gerektiğini söyledi.

FDP tarafından geleneksel olarak her yıl 6 Şubatta düzenlenen "Dreikönigstreffen" adlı toplantı 140 yıllık bir geçmişe sahip.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!