Washington'da 4 saatlik Gülen görüşmesi

Güncelleme Tarihi:

Washingtonda 4 saatlik Gülen görüşmesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2017 22:22

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile birlikte ABD'de bulunan Adalet Bakanlığı heyetinin, Amerikalı muhataplarıyla Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi sürecine ilişkin 4 saatlik bir görüşme gerçekleştirdiği bildirildi.

Haberin Devamı

Bakanlık yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Adalet Bakanlığı Uluslarası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Faris Karak'ın başkanlık yaptığı heyet, Washington'da FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi süreciyle ilgili olarak temaslarda bulundu.

Yaklaşık 4 saat sürdüğü bildirilen toplantıya, FETÖ soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığında görevli 3 savcının da katıldığı kaydedildi. Görüşmede, Gülen'in iade süreciyle ilgili tüm konuların teknik detaylarıyla birlikte ele alındığı ve Türk tarafının Amerikalı muhataplarına hukuki çerçeveyle ilgili bilgiler aktardığı ifade edildi.

Dünkü temasları kapsamında Adalet Bakanı Bozdağ, ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions ile 45 dakika süren bir görüşme gerçekleştirmiş ve elebaşı Gülen'in iadesiyle ilgili yeni deliller sunmuştu.

Adalet Bakanlığı yetkileri görüşmenin ana gündem maddesinin FETÖ elebaşı Gülen'in geçici tutuklanması ve Türkiye'ye iade edilmesi olduğunu belirtmişti. Görüşmede, Bozdağ'ın, Gülen'in geçici tutuklanması ve iadesine ilişkin gönderilen dosyaların en kısa sürede mahkemeye intikal ettirilmesini istediği kaydedilmişti.

Haberin Devamı

Washingtonda 4 saatlik Gülen görüşmesi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!