W büyüleyici biri

Güncelleme Tarihi:

W büyüleyici biri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2008 00:00

İki Oscar ödüllü yönetmen Oliver Stone, "40 yaşındayken bir serseriydi" dediği ABD Başkanı George W. Bush’un yaşamını "büyüleyici" olarak niteledi.

Hollywood’un sol-liberal kanadından olan ve filmleri hep şiddetli tartışma yaratan Stone’un "W" adlı yeni yapıtı 17 Ekim’de vizyona girecek. Stone, filmde, George W. Bush’un "büyüleyici" diye tanımladığı yaşamını anlatıyor. Stone, CNN’de Larry King ile söyleşisinde, Bush’un başkanlığa yükselişini "roman ötesi" diye niteledi. Stone, "40 yaşında bir serseriydi. Evanjelizm, inanç ve ailesi ile yaşamını tamamen döndürdü ve ABD Başkanı oldu. Bir fantezi. Ve bu fantezi gerçekleşti. Romandan daha büyük bir yaşam" diye konuştu.

Demokrat Parti Başkan Adayı Barack Obama’yı desteklediğini, siyasi görüşlerinin yaptığı filmi etkilemediğini belirten Stone, "Kötü niyet ve nefret ile film yapamam. Bu film öyle değil. Ben onu bir John Wayne gibi görüyorum. Siyasetini sevmiyorum. Ama, çok tuhaf bir biçimde kendini sevdiriyor. Ülkenin düş gücünü yakaladı" dedi.

Oliver Stone, "W" filminde, Bush ile babası eski Başkan George Bush arasındaki zıtlıkları çiziyor. Baba Bush’un Irak savaşında bir noktada durup Saddam’ı devirmediğini, ancak Başkan Bush’un babasını aşmak ve çok daha güçlü olduğunu göstermek istediğini anlatıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!