'Vor' (Baba) Kazarian mafyasının dolandırıcılığı komedi

Güncelleme Tarihi:

Vor (Baba) Kazarian mafyasının dolandırıcılığı komedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2010 21:47

Manhattan Devlet Savcısı Preet Bharara '' Geleneksel mafya bu entrikanın çapını, tertibini duyduğunda kıskançlıktan çatlayacak. 'Vor' Armen Kazarian son dört yılda bir okyanustan bir okyanusa sahte faturalar, düzmece hekim ofis adresleri, sözde kliniklerle Medicare'ı 163 milyon dolar dolandırdı.'' diyor. Kazarian kimdir, Vor nedir dendiğinde Savcı Bharara açıklık getiriyor: ''Kazarian Amerika'da faaliyet gösteren en güçlü Ermeni mafyasının lideri. Vor Ermenice 'Godfather' demek.''

Haberin Devamı

Olay bir komedi. FBİ ajanları hafta sonunda  New York'ta Kazarian çetesine baskınla 44 elemanını tutukladı. Vor Armen California'daki evinde yakalandı,çetenin Atlantik eyaletleri sorumlusu Robert Terdjanian da Brooklyn'de ele geçirildi. ABD Adalet Bakanlığı Amerikan-Ermeni mafyasında 'vor' statüsüna ulaşan bir mafya babasının  ilk kez şantaj ve haraçla suçlananarak tutuklandığını söylüyor.

Kazarian çetesi ''Ulusal Sağlık Kurumu'' (Medicare)nu 25 eyalette 118 sahte klinik işleterek soymakla suçlanıyor. FBİ çetenin gerçek doktor ve hastaların kimliklerini çalarak kullandıklarını ileri sürüyor. Ünlü gizli polis örgütü, Medicare'e gönderilen faturalardaki garabeti yıllar sonra farkediyor. Örneğin : Hamile kadın çocuğunun cinsiyetini öğrenmek için ses titreşim cihazında test alıyor. Testi yapan kulak-boğaz-burun doktoru. Bir başkası M.R.İ. tetkikinden geçiyor, hekim ruh doktoru. Hastalara kalp testi yapan ise deri hastalıkları uzmanı.

Haberin Devamı

Savcılar Medicare'in Kazarian çetesine ödediği 163 milyon dolar için ''Tarihinde ilk kez bir grubun başardığı dolandırıcılık rekoru bu.'' diye konuşuyor. Peki Armen Kazarian kim? Ermenistan'lı Armen 1996'da ABD'ye siyasi göçmen başvurusunda bulunuyor. Canına kastedecekleri korkusuyla memleketine dönemediğini söylüyor. Kendisini sorguya çeken göçmen dairesi yetkilisine ''Babamı gözlerim önünde üzerine gaz dökerek yakıp öldürdüler. Sonrada babamın mezarını ziyarete gittiğimde saldırıya uğradım.'' diye yakınıyor.

Dokuz yıl sonra farklı konuda sorgulandığında bir FBİ ajanı Kazarian'ın yalanını yüzüne vuruyor.'' Babanın hala hayatta olduğunu öğrendik.'' New York savcılığı Kazarian'ın doktor adresi ve kliniklerin gerçekte posta kutusu olduğunu, Medicare'e gönderilen faturaların ise çetenin işlettiği oto atölyelerinde hazırlandığını bildirdi. FBİ, New York'a ilaveten California, Georgia, New Mexico ve Ohioda ayrıca 29 Ermeni gangsteri için tutuklama emri çıkarıldığını söylüyor.
Resmi yetkililer çetenin çeşitli haraç eylemleri sürdürdüğünü, Kazarian'ın sağkolu Terdjanian'ın Brooklyn'de bir lokantada buluştuğu kişiyi ceket altından çıkardığı bıçağı gösterip barsaklarını deşmekle tehdit ettiğini raporlara geçtiğini bildiriyorlar.

Haberin Devamı

Ermeni mafyasının 44 elemanından çoğu,100 bin ile 500 bin dolar arasında kefaletle serbest yargılanmak için bırakıldılar. 350 bin dolarlık Rolls-Royce Phantom  kullanan Kazarian ile Terdjanian'ın kefaletle bırakılma talebini mahkeme kabul etmedi.

Brooklyn'li Robert McMahon'da dolandırıcı ama Kazarian çetesi gibi değil, ufak çapta.Top sakalı kırlaşmış 53 yaşındaki Robert'tan kimse şikayetçi değil. Polisler bile görmezlikten geliyor Robert'i. Ocean Park kamuflajlı asker üniformasıyla dilencilik yapıyor. Ceketi sırtında Vietnam, Küba gibi yerlerde deniz piyadesi olarak devletine hizmet ettiği yazıyor, en alt satırda ise lakabı 'Rambo.' Sözde Marine Robert muhitin en eskisi, 1980'lerden bu yana üniformalı dilenci. Sol kolunu da Vietnam'da kaybettiğini iddia ediyor. Oysa ne Deniz Kuvvetleri 'nde ne de Savunma Bakanlığı kayıtlarında Robert'in adı var. Sol kolu da yerli yerinde, gözleme kamerasıyla tesbit edilmiş.
Vet diye geçinip çok da para kazanıyor. Yaptığı sadece 'merhamet sömürüsü.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!