Vladimir beni bakan yapacak

Güncelleme Tarihi:

Vladimir beni bakan yapacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2015 21:01

Siyaset yasağı bulunan eski İtalya Başbakanı Berlusconi, dostu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kendisine ekonomi bakanlığı önerdiğini söyleyerek gündeme geldi.

Haberin Devamı

LİDERİ olduğu Haydi İtalya (Forza Italia) milletvekilleriyle salı akşamı Roma’da akşam yemeğinde bir araya gelen Silvio Berlusconi, burada yaptığı konuşmada şaşırtıcı açıklamalarda bulundu. La Stampa gazetesinin özel haberine göre, basına kapalı olan bu yemekte Berlusconi, kendisine hapis cezaları yağdıran hâkimleri ve siyaset dünyasını hedefine aldı. Berlusconi, “Düşünün, İtalya’da beni bir köşeye atarlarken, Putin bana Rusya vatandaşlığı vermeye ve ekonomi bakanlığını teslim etmeye hazır olduğunu söyledi” dedi. Berlusconi’nin sözcüsü Deborah Bergamini de olayın büyümesi üzerine olayın espiri olduğunu söyledi.

6 YIL SİYASİ YASAKLI

İlk mahkûmiyetini 2013 yılında alan Berlusconi, vergi kaçırmaktan 4 yıl, ardından yapılan indirimle 1 yıl hapse mahkum edilmiş ve bu cezasını sosyal hizmette çekmişti. Berlusconi, yasalara göre, 2013 yılından başlamak üzere 6 yıl siyasi yasaklı. Ancak deneyimli politikacı, siyasete partisi Haydi İtalya ile meydanlarda devam ediyor. Berlusconi, yetişkin olmayan bir dansçı ile para karşılığı cinsel ilişkiye girmek suçundan 7, bir senatöre rüşvet vermek suçundan da 3 yıl hapse mahkûm edilmişti. Bu cezalar halen temyiz aşamasında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!