Villepin’in evinde arama yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Villepin’in evinde arama yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2007 09:02

FRANSA’da iki ay öncesine Başbakanlık görevini yürüten Dominique de Villepin’in evinde bugün iki savcı tarafından arama yapıldı

Haberin Devamı

2004 yılında ortaya çıkarılan ve kamuoyuna, şimdiki Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’ye yönelik bir komplo girişimi olarak yansıyan ’Clearstream skandalı’ çerçevesinde ortaya çıkan yeni belgelerin uzantılarılarına ilişkin yapılan yargı araştırması, Dominique de Villepin’in evine kadar uzandı.

Jean-Marie d’Huy ve Henri Pons isimli iki savcı, skandala ilişkin dava kapsamında sorgulanan General Philippe Rondot’nun dün verdiği ifadeden yola çıkarak bugün Villepin’in evinde arama yaptı. Dönemin Başbakanlık Başdanışmanı General Rondot, ifadesinde Sarkozy’ye yönelik komplo kurmak amacı güttüğü yorumları yapılan yanlış bilgilerin sızdırılması konusundaki emrin, Villepin tarafından yargıya bilinçli olarak sızdırıldığını söylemişti.

1991 yılında Fransa devleti tarafından Tayvan’a yapılan fırkateyn satışında bazı hükümet yetkililerinin haksız komisyon aldığına yönelik şüphelerden yola çıkılarak yapılan araştırmanın sonunda, söz konusu komisyonun Clearstream adlı takas ve saklama bankasından geçtiği sonucuna varılmış ve bu bankada hesabı bulunan ve aralarında Sarkozy’nin de bulunduğu siyasetçilerin isimleri de, haksız yere bu yolsuzlukla beraber anılmıştı. Daha sonra yapılan araştırmada, bu yanlış bilgilerin, Dominique de Villepin’in de içinde bulunduğu siyasi odakça sızdırıldığı ve Sarkozy’ye yönelik bir komplo olarak kullanılmak istendiği şüpheleri doğmuştu.

Haberin Devamı

O dönemde İçişleri Bakanı olan Nicolas Sarkozy, bu olay nedeniyle istifaya davet edilmiş, ancak Sarkozy görevinden ayrılmayı reddetmişti. Bugün artık Başbakanlık makamını devreden ve siyaset sahnesinden de ayrılan Dominique de Villepin ise, bu olaydan sonra büyük yara almış ve dürüst imajının sarsılmasına engel olamamıştı. Bugün davaya ilişkin yeni bulguların ışığında kapısını çalan savcıları kaşısında gören Vllepin, kamuoyu önünde daha da zor duruma düşmüş oldu.

Dominique de Villepin, dava kapsamında henüz ifade vermedi ancak davanın akışı gereği bir süre sonra böylesi bir ifadenin de söz konusu olabileceği yorumu yapılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!