Venezuela karanlıkta

Güncelleme Tarihi:

Venezuela karanlıkta
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2019 08:30

Siyasi belirsizliğin hüküm sürdüğü Venezuela, tarihinin en büyük elektrik kesintisi nedeniyle karanlığa büründü. Önceki gün başlayan ve dün de devam eden kesintiler nedeniyle ülkede birçok kentte eğitime ara verildi, kamu çalışanları işe gitmedi.

Haberin Devamı

DEVLET Başkanı Nicolas Maduro’ya karşı gösterilere tanık olan Venezuela, bu kez büyük çaplı elektrik kesintisi nedeniyle karanlığa gömüldü. Maduro, ülkedeki 23 eyaletin 22’sinde etkili olan elektrik kesintilerinin sabotaj olduğunu iddia etti.

SABOTAJ AÇIKLAMASI

Batı ülkelerinin desteğiyle kendisini devlet başkanı ilan eden muhalif Juan Guaido ise “Şimdi yemek yapması gereken bir anneye, makinaya bağlı bir hastaya, çalışması gereken bir işçiye, güçlü ama elektriksiz bir ülkede yaşadığımız nasıl söylenecek? İlerlemenin önündeki engelleri gösterilerle yeneceğiz. Cumartesi sokakta görüşürüz. Ülkenin gasp edilmesi sona erince Venezuela’ya ışık geri dönecek” açıklamasında bulundu.

Venezuela karanlıkta

Haberin Devamı

Venezuela Ulusal Elektrik Şirketi tarafından (CORPOELEC) sosyal medyada yapılan açıklamada, Guri ismiyle bilinen Simon Bolivar hidroelektrik santraline sabotaj düzenlendiği, çalışmaların sürdüğü belirtildi. Şirketin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ‘devlete karşı bir ekonomik savaşın’ söz konusu olduğu da öne sürüldü. Önceki akşam üstü başlayan elektrik kesintisi yüzünden metroların durması nedeniyle birçok kişi yürümek zorunda kaldı. Dün de kesinti yüzünden okullar ve işyerleri tatil edildi. Venezuelalılar ise #SinLuz (Işıksız) etiketiyle sosyal medyada Nicolas Maduro yönetimine destek ve tepki mesajları attı. Kimi ise elektrik kesintisinin sabotaj olmadığını, kötü altyapıdan kaynaklandığını savundu.

ÇİN'DEN UYARI

Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi Venezuela’daki son gelişmelere yönelik yeni bir açıklamada bulundu. Vang herhangi bir ülkenin içişlerine kendi halkı tarafından karar verilmesi gerektiğini belirterek, “Dış müdahale ve yaptırımlar gerilimi daha da artırır” ifadelerini kullandı. “Tarihte bu konuda alınan yeterince ders var, felaket yolları tekrar edilmemeli” diye konuşan Vang, Çin hükümetinin Venezuela’daki tüm kesimlerle barış ve diyalog aracılığıyla siyasi çözüm aranmasına desteğini sürdürmeye hazır olduğunu kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!