Venedik'in en iyisi "Vera Drake"

Güncelleme Tarihi:

Venedikin en iyisi Vera Drake
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2004 22:32

Venedik Film Festivali'nde, en iyi film ödülü olan Altın Aslan, Mike Leigh'in yönetmenliğini yaptığı "Vera Drake" filmine verildi.

Haberin Devamı

Venedik'te 11 gün süren festivalde, en iyi kadın oyuncu ödülünü, aynı filmde, maddi kazanç sağlamadan zor durumdaki genç kızlara ve kadınlara yardım eden kürtajcı kadını canlandıran Imelda Staunton aldı.

Jüri Büyük Ödülü, Alejandro Amenabar'ın, gerçek bir yaşamöyküsü olan ve denizdeki dalış kazasından sonra felç olan İspanyol bir denizcinin ötenazi için mücadelesini anlatan, “Mar Adentro” (Denizden Uzak) filmine verildi.

Yönettiği “Diğerleri” filmiyle tanınan Amenabar'ın filminde rol alan Javier Bardem, filmdeki “Ramon Sampedro” karakteriyle en iyi erkek oyuncu ödülüne layık görüldü.

En iyi yönetmen ödülü, aşk ve yalnızlık temalarını işleyen ”3-iron” filmiyle Koreli Kim Ki-Duk'a giderken, genç oyunculara verilen “Marcello Mastroianni” ödülü, “Lavorare con Lentezza” filmindeki rolleriyle, İtalyan oyuncular Marco Luisi ve Tommaso Ramenghi'ye verildi.

VERA DRAKE

Haberin Devamı

Altın Aslan'ı alan Vera Drake filmi, sinema dünyasının en eski film yarışması olan festivalde 21 filmle yarıştı. 9 kişiden oluşan jüriye İngiliz yönetmen John Boorman başkanlık etti.

Filmde, 1950'lerde İngiltere'de yasadışı olarak ve ailesinden de gizleyerek zor durumda olan kadınlara kürtaj yapan sıradan bir kadın anlatılıyor.

Ödül töreninde konuşan 61 yaşındaki yönetmen Leigh, “Kötümser bir dünyada, düşük bütçeli, ciddi, kendini adamış, bağımsız Avrupa filmlerinin farkedilmesi, bu yolla cesaretlendirilmiş ve izleyicisine ulaşmasına yardım edilmiş olması çok güzel ve rahatlatıcı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!