Veda mektubunda Amerikalılara çağrı

Güncelleme Tarihi:

Veda mektubunda Amerikalılara çağrı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2018 01:40

ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin önde gelen isimlerinden ve eski başkan adayı John McCain’in son sözleri ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Geçen cumartesi hayatını kaybeden McCain’in ölüm döşeğinde dikte ettirdiği açıklama, dün tecrübeli senatörün uzun yıllar yardımcılığını üstlenen Rick Davis tarafından paylaşıldı. McCain’in son mesajında, şu ifadeler dikkat çekti: “Vatanseverliğimizi dünyanın tüm köşelerinde kin ve nefret tohumları eken kabile çekişmeleriyle karıştırdığımız vakit, azametimizi zayıflatırız. Duvarları yerle bir etmek yerine arkasına saklandığımız vakit, ideallerimize her zaman olduğu gibi büyük değişim gücü olarak güvenmek yerine ideallerimizin gücünden şüphe ettiğimiz vakit, onu zayıflatırız.”

Şerefli bir Amerikalı olarak yaşadığını ve öldüğünü ifade eden McCain, son mektubunda, “Birçok insan gibi benim de pişmanlıklarım var. Hayatımın, iyi ya da kötü zamanlarda, tek bir gününü bile bir başka insanın en iyi günüyle değiştirmek istemem” ifadelerine yer verdi. Bugünkü güçlükler nedeniyle Amerikalılara umutsuzluğa kapılmamaları yönünde çağrıda bulunan Senatör, “Amerika’nın geleceğine ve büyüklüğüne inanın, zira burada hiçbir şey kaçınılmaz değildir. Amerikalılar asla vazgeçmez. Asla teslim olmayız. Asla tarihten saklanmayız. Biz tarihi yaparız” ifadeleriyle veda etti.

Haberin Devamı

TRUMP TÖRENE KATILMAYACAK

McCain’in son sözleri, Başkan Donald Trump’a yönelik ‘eleştiri’ olarak yorumlandı. McCain’in, Trump’ın cenazeye katılmasını istemediği ve eski başkanlar Obama ile Bush’un cenazede konuşma yapmasını talep ettiği öne sürülmüştü. Trump, dün yazılı açıklamayla McCain’in hizmetlerini övdü. Defnedileceği pazar gününe kadar bayrakların yarıya indirilmesi yönünde talimat verdiğini belirten Trump, cuma günü Washington’daki törene de katılmayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!