Ve tanklar Moskova'ya girdi

Güncelleme Tarihi:

Ve tanklar Moskovaya girdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2008 07:13

Tanklar kışlalardan çıktı, Moskova'ya konuşlandı. Müthiş askeri konvoyu görenler şaştı kaldı.

Haberin Devamı

Moskova'yı titreten konvoy

Rusya'nın başkenti Moskova'daki ünlü Kızıl Meydan, 18 yıl aradan sonra tank ve ağır askeri araçlara yeniden ev sahipliği yaptı. Rus yönetimi, bu yıl aldığı kararla Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından son verilen askeri araçların Kızıl Meydan'a sokulması kararını, İkinci Dünya Savaşı'ndan zaferle ayrılmanın 63'üncü yıldönümü törenleri için rafa kaldırdı.

Ülke genelinde yapılacak 9 Mayıs zaferi kutlamalarının Moskova bölümünde Kızıl Meydan'da gösteri yapacak ağır Rus askeri araçları bayram öncesinde prova yaptı. Moskova'nın Hadinskaya Pole bölgesinden Kızıl Meydan'a kadar tüm otoyolları trafiğe kapatan polis, tankların ve diğer askeri araçların başkentin merkezine geçişini sağladı.

Bayram öncesi son provalarını yapan askeri araçlar Moskova caddelerinde yıllar sonra tekrar belirince durumdan habersiz Rus vatandaşlarının oldukça şaşırdığı dikkat çekti. Askeri araçların provasına, 8 bin asker, 90'ı paletli toplam 171 askeri araç katıldı.

Haberin Devamı

Özellikle paletli araçların kent merkezindeki caddelere zarar vermemesi için lastiklerle kaplandığı dikkat çekti. Moskovalılar tankları hayranlıkla izlerken, şaşkınlıklarını gizleyemeyenlerin de askeri araçların önünde hatıra fotoğrafı çektirdiği gözlendi.

Kızıl Meydan'da askeri araçların katıldığı en son resmi geçit töreni 1990 yılında Sosyalist devrimin yıldönümünde yapılmıştı. Basın mensuplarının Kızıl Meydan'daki provaları sadece meydanın girişine kadar izlemesine izin verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!