Ve Sarkozy geri döndü: Korkmuyorum

Güncelleme Tarihi:

Ve Sarkozy geri döndü: Korkmuyorum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2014 01:37

Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, 2.5 yıl siyaset sahnesinden uzak kaldıktan sonra, dün akşam kameraların karşısına geçerek siyasete dönüşünü resmen açıkladı. Sarkozy röportaj vermek için Paris'teki evinden çıkarken objektiflere takılan görüntüdeki bir detay ise dikkat çekti.

Haberin Devamı

Sarkozy, hakkındaki çok sayıda yolsuzluk soruşturmasına rağmen geri dönmekten korkmadığını açıklayarak, “Fransa batıyor, yöneticiler vizyonsuz, politik ailem dağılmış. Sessiz kalamazdım. Sadece istediğim için dönmüyorum. Başka seçeneğim de yok” dedi.

Sarkozy, Facebook hesabından 29 Ekim’de yapılacak Halk Hareketi Birliği Partisi'nin (UMP) genel başkanlığına aday olduğunu açıkladıktan sonra, bu sefer de kameraların karşısına geçerek Fransızlara geri dönüş haerini bizzat verdi. Sarkozy’nin dönüş kararını açıklamak için yakın arkadaşının sahibi olduğu ülkenin en büyük televizyon kanalı TF1’ı değil, kamu kanalı France 2’yi seçmesi dikkat çekti. Seçimleri kaybettiği 6 Mayıs 2012 tarihini hiç unutmadığını ve 2.5 yıldır hem Fransa’ya hem de politikaya uzaktan bakma şansını yakaladığını belirten eski Cumhurbaşkanı, “Bu 2 yılda çok şey öğrendim. En büyük hatam her şeyi kendim yapmak istememdi. Kriz vardı, aciliyet vardı, insanların hayal kırıklığına uğramaması için pek çok şeye ben karar verdim. Bu yanlıştı. Tek başına başarı yok. İstemeden kırdığım insanlar olduğunu fark ettim. Eğer yeniden yapma şansım olsaydı, onları kırmazdım. Herkesi birleştiren geniş ve ortak bir alternatif yaratmak istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Ve Sarkozy geri döndü: Korkmuyorum

"EN UFAK KORKUM OLSA..."

Sarkozy, hakkındaki soruşturma dosyalarına rağmen siyasete dönmekten korkup korkmadığına ilişkin bir soruya ise, “Eğer içimde en ufak bir endişe olsaydı, geri dönmezdim. Beynimde iki nöronluk zeka bile olsa, içimden bunları yaptığımı bilerek nasıl dönebilirdim? Korksaydım geri gelir miydim? Saatlerce ifade verdim, yıllarca her şeyi delik deşik ederek beni araştırdılar. En gizli telefonlarımı dinlediler. Bir şey olsaydı çoktan çıkardı. Korkmuyorum” yanıtını verdi.

Ve Sarkozy geri döndü: Korkmuyorum

Sarkozy'nin France 2 televizyonuna röportaj vermek için evden çıktığı sırada çekilen bir kare... Bu fotoğraf çekilirken, Galatasaray forması giyen bir kadın ile Paris Saint Germain formalı bir erkek de objektiflere takıldı.

Haberin Devamı

Ve Sarkozy geri döndü: Korkmuyorum

Sarkozy dün akşam ayrıca Paris'teki Parc des Princes Stadyumu'nda oynanan Paris Saint Germain-Olympique Lyon maçını tribünde izledi. Karşılaşma 1-1 sonuçlandı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!