Vazgeçilmez müttefik

Güncelleme Tarihi:

Vazgeçilmez müttefik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2018 08:30

ABD Dışişleri Bakanlığı, Avrupa ve Avrasya Konularından Sorumlu Müsteşarı Wess Mitchell, Türkiye’nin ülkesi için “vazgeçilmez olduğunu” söyledi.

Haberin Devamı

Yunan “Kathimerini” gazetesi’ne konuşan Mitchell “ABD’nin Türkiye ile ilişkileri hem zor hem de kritik. Türkiye, Ortadoğu’da IŞİD’e karşı mücadelemizi destekleyerek önemli bir rol oynuyor. NATO’da müttefikimiz ve İncirlik Üssü’nün konumu da önemli. Türkiye bizim için gerçekten vazgeçilmez” dedi. ABD-Türkiye ilişkilerinde güçlükler de bulunduğunu kaydeden Mitchell, “Rahip Brunson’ın serbest bırakılmasına sevindik. Türklere Rusya’dan S-400 füzesi almamaları için baskı yapıyoruz” diye konuştu.

ANKARA’YA KIBRIS UYARISI

Yunanistan ile işbirliğini kesinlikle Türkiye’ye alternatif olarak görmediklerini vurgulayan Mitchell, Doğu Akdeniz’de tek taraflı ilan ettikleri Ekonomik Münhasır Bölge’de (MEB) sondaj çalışmaları yapması konusunda ise Kıbrıs Rum Yönetimi’ne destek verdi. “Kıbrıs (Rum Kesimi) egemen bir devlettir ve doğal zenginliklerinden yararlanma hakkı vardır. Türkiye’nin bakış açısını biliyoruz. Bu konuda, dünyada bir tek Türkiye’nin bakış açısı farklı” diyen Mitchell, “ABD gemilerinin de karıştığı bir konuda, Kıbrıs’ın sularının herhangi bir şekilde rahatsız edilmesini dostane bir davranış olarak görmeyeceğiz. Türkiye’nin son dönemdeki tavrı sevindirici” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!