Vatican, Elvis'i geri çevirdi

Güncelleme Tarihi:

Vatican, Elvisi geri çevirdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 1999 00:00

Haberin Devamı

Ünlü rock yıldızı Elvis Presley'in kutsal sayılıp cennetlik ilan edilmesine ilişkin başvuru Vatikan tarafından, ‘Biz böyle birisini tanmıyoruz’ diye geri çevrildi.

Elvis Presley tutkunu, Carlo Carletti isimli bir İtalyan demiryolu görevlisi, Papalığa başvurarak Amerikalı şarkıcının Aziz payesinin bir altı olan ‘Beato’ ilan edilmesini yani ‘mucizeler gerçekleştirdiğinin kabul edilerek cennetlik ilan edilmesini’ önerdi.

Geçen cuma Vatikan'ın kapısını çalan Carlo Carletti, 1997'de ölen Elvis Presley'in birçok insanın rüyasına girerek en az sekiz mucize gerçekleştirdiğini, hastaları iyileştirdiğini öne sürerek bu konuda kendine göre kanıtlar sundu. Ancak Carletti'yi kabul eden Vatikan ünvan verme konsülü üyesi başrahip Silvano Merlini, yüzlerce Aziz ve Beato adayının sırada olduğunu, bu konuda karar verilmesinin yıllar alacağını söyleyerek ‘Elvis Presley’i tanımıyoruz, 10 yıl sonra tekrar başvursun' dedi. Carletti, Elvis için başvurusunu yineleyeceğini belirterek ‘Mucize yaptığına inanmayanlar mucize sesini dinlesinler sonra karar versinler’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!