Vatandaşımızı serbest bırakın

Güncelleme Tarihi:

Vatandaşımızı serbest bırakın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2000 00:00

Amerikan Hükümeti, bugün bir açıklama yaparak, Filipinler'deki Müslüman gerilla örgütü Ebu Seyyaf tarafından dün rehin alınan vatandaşlarının derhal serbest bırakılmasını istediklerini duyurdu.
Haberin Devamı

Hükümet tarafından yapılan resmi açıklamada, "dün hiç beklenmedik bir şekilde rehin alınan vatandaşımızın bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz. Sadece kendi vatandaşımızı değil aynı zamanda Jolo Adası'nda rehin tutulan diğer rehinelerinde serbest bırakılmasını umuyoruz" denildi.

Hükümet sözcüsü Philip Reeker bir basın toplantısı düzenleyerek yaptığı açıklamada, "dün zor kullanılarak rehin alınan San Francisco'lu 24 yaşındaki Jeffrey Schilling, halen Ebu Seyyaf gerillalarının elinde bulunmaktadır. Gerillalarla bağlantı kurmamızı sağlayan arabulucu Robert Aventajado ile yaptığımız görüşmelerde, gerillaların bir takım taleplerde bulunacaklarını ve bu taleplerin karşılanmaması durumunda da Jeffrey'i öldüreceklerini öğrendik" dedi.

Teröristlerin isteklerine kapımız kapalı

Sözcü Reeker, 'terörist olarak adlandırdıkları kişilerin isteklerinin' Amerikan Hükümeti olarak, kendilerini hiçbir şekilde ilgilendirmediğini söyledi. Reeker, "Amerikan Hükümeti'nin Global terörizm yanlısı hiçbir topluluk ya da kişiye taviz vermesi sözkonusu olamaz" dedi.

Dünya basını, dün Ebu Seyyaf tarafından rehin alınan Amerikalı gencin bir CIA ajanı olduğunu yazmış, Amerikan Hükümeti konu hakkında bir yorumda bulunmayarak sessiz kalmayı tercih etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!