Uzayda facianın eşiğinden dönüldü

Güncelleme Tarihi:

Uzayda facianın eşiğinden dönüldü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2015 18:59

Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki astronotlar, yaklaşan eski bir uydu parçasının sebep olduğu tehlike üzerine uzay mekiğine sığındı. Olay akıllara 2013 yapımı Gravity (Yerçekimi) filmini getirdi.

Haberin Devamı

Bir Amerikalı ve iki Rus astronotun, tehlike üzerine istasyondan ayrılmak için Soyuz uzay mekiğine geçtiği ve bir saat kadar beklediği ifade edildi. Eski bir Rus uydusuna ait parçanın, istasyona 2 kilometre mesafeden geçmesinin ardından acil durum sona erdi ve astronotlar görev başına döndü. Uluslararası Uzay İstasyonu'nun 16 yıllık tarihinde benzer bir tehlike sadece 3 kez yaşanmıştı.

Haberin Devamı

Olay akıllara 2013 yapımı Gravity (Yerçekimi) filmini getirdi. 7 Oscar ödüllü filmde, arızalanan Hubble Uzay Teleskobu'nu onarmak için görevlendirilen bir grup astronot, uzay yürüyüşü sırasında bir felaket ile karşı karşıya kalır. Rusların ömrünü tamamlayan bir uydularını imha etmek için fırlattığı roket, zincirleme reaksiyona yol açar ve çok sayıda uydu bir birine çarparak parçalanır. Oluşan uzay enkazı astronotların mekiğini de parçalayarak onların uzay boşluğuna savrulmasına yol açar. İki astronotun hayatta kalma mücadelesini konu alan filmde başrolleri Sandra Bullock ve George Clooney paylaşıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!