Uygurlara Kamboçya sahip çıktı

Güncelleme Tarihi:

Uygurlara Kamboçya sahip çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2009 14:58

Kamboçya hükümeti sözcüsü, "Uygurlar Çin'e döndüklerinde kötü muameleye maruz kalacaksa iade etmeyiz" dedi.

Özgür Asya Radyosunun (RFA) haberine göre, Kamboçya hükümeti sözcüsü Khieu Kanharith, ülkelerine sığınma talebinde bulunan Uygurların Çin'de herhangi bir cezayla karşı karşıya kalmaları söz konusu olursa Uygurları iade etmeyeceklerini açıkladı.

Hükümet sözcüsü ve İletişim Bakanı Khieu Kanharith, ülkelerinde bulunan ve 5 Temmuz Urumçi olaylarına karıştığı iddia edilen 22 Uygur'un geleceğinin, Çin'in onları nasıl cezalandıracağına bağlı olduğunu belirtti.

Göz önüne alınması gereken birçok husus olduğunun altını çizen sözcü, konuyu bir suç meselesi olarak ele aldıklarında Uygurların iade edilebileceğini, ancak konuyu siyasi olarak ele aldıklarında bunun üzerinde düşünülmesi gerektiğini kaydetti.

Sözcü, Uygurların iade edilmeleri halinde idam cezasına çarptırılması söz konusu ise Kamboçya'nın hiçbir koşulda bu kişileri iade etmeyeceğini, zira ülkelerinde ölüm cezasının olmadığını ifade etti.

Kamboçya hükümetinin henüz kesin bir karar vermediğini söyleyen sözcü, ülkelerindeki Çin elçiliğiyle de henüz temasa geçilmediğini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!