Utançtan yüzünü sakladı

Güncelleme Tarihi:

Utançtan yüzünü sakladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2009 00:00

Mahkemeye getirilirken yüzünü bir kar maskesiyle kapattı çünkü utanç içinde. Bilgisayar oyunları müptelası olan kadın, çocuk yetiştirmeye vakit ayırmak istemediği için yeni doğan iki bebeğini gözünü kırpmadan boğarak öldürdü.

Haberin Devamı

MAHKEMEYE UTANÇ İÇİNDE GELDİ

Almanya'da iki çocuğunu öldürdüğü için yargılanan 27 yaşındaki Kathrin O, mahkemeye gelirken yüzünü kar maskesiyle gizledi. Hamile olan cani anne, bebeğini banyoda doğurduktan sonra kendi elleriyle boğarak öldürdü.

Bütün zamanını bilgisayarda oyun oynayarak geçiren kadın bir yıl sonra yine hamile kaldı. Bebeği yine evinde kendi olanaklarıyla dünyaya getiren kadın, zavallı yavru doğar doğmaz boğarak öldürdükten sonra çamaşır makinasının içine attı. Yeni doğmuş bebeği erkek arkadaşı çamaşır makinasının içinde buldu. Cani annenin üçüncü bir çocuğu daha bulunuyor. 3 yaşındaki oğluna zarar vermemesi ise uzmanlar tarafından hayretle karşılandı. 

Mahkemede işlediği cinayetleri soğukkanlılıkla anlatan Kathrin O, çocuk yetiştirmektense bilgisayarda oyun oynamanın daha çok hoşuna gittiğini söyledi. Kathrin O, "Hergün saatlerce bilgisayar başında oyun oynuyordum. Çoğunlukla geceleri bilgisayar başında sabahlıyordum. Sanki bir güç beni esir almıştı ve sürekli oynamak zorundaydım" dedi.

Haberin Devamı

Kadın bilgisayar oyunu alışkanlığı nedeniyle işten atıldıktan sonra da sadece ev kirasını ve bilgisayar oyunları için ödediği ücreti düzenli bir şekilde ödedi.


DÜNYADAN KISA KISA...

ARILARIN KAYBOLUŞU
Arıların, kelebeklerin ve diğer bazı böceklerin popülasyonlarının azalmasının nedeni, İngiltere'da 10 milyon sterlinlik bir projeyle araştırılacak. Daily Telegraph gazetesinin haberine göre, İngiltere'de arı sayısı son iki yılda yüzde 15 dolayında düştü. Kelebekler ve diğer böceklerin sayısında da azalma görüldü. Popülasyonlardaki bu azalıştan küresel ısınmadan, “koloni çöküşü olayı” olarak adlandırılan gizemli duruma kadar pek çok şey sorumlu tutuldu. Bu durum hayli kaygı yaratıyor çünkü arılar, insanların besin kaynağı olan sebze ve meyvelerin tozlaşma yoluyla döllenmesinde ve doğayı korumada hayati önem taşıyor.

"DA VİNCİ ŞİFRESİ"NİN DEVAMI GELİYOR
Dan Brown'ın "Da Vinci Şifresi" adlı, bütün dünyada çok satılan kitabının devamı niteliğindeki "The Lost Symbol" (Kayıp Simge) sonbaharda yayımlanacak. Random House yayınevinin internet sitesinde yer alan açıklamada, kitabın ilk etapta 5 milyon adet basılacağı ve eylül ayında öncelikle ABD, Kanada ve İngiltere'de satışa sunulacağı belirtildi. Kitapta, Da Vinci Şifresi'nin baş kahramanlarından Robert Langdon'un 12 saat içinde yaşadıkları anlatılıyor.

Haberin Devamı

İSTANBUL'A BÜYÜK ÖVGÜ
ABD'nin 1 numaralı gezi dergisi “Conde Nast Traveler”, son sayısında İstanbul'a geniş yer ayırdı. Derginin Mayıs sayısında Joan Juliet Buck tarafından kaleme alınan 14 sayfalık İstanbul yazısı, çeşitli fotoğraflarla süslendi. Türkiye'nin New York Kültür ve Tanıtma Ataşeliğinden yapılan basın açıklamasında, dergide yer alan İstanbul yazısının yaklaşık 1 milyon dolarlık reklam değeri olduğu bildirildi. Yazıda “İstanbul'un ihtişamından, turistlere sunduğu sonsuz seçeneklerden, modern yüzünden ve tarihi çehresinden” detaylı olarak söz edilirken yazarın İstanbul gezisinde ziyaret ettiği Ayasofya Müzesi, Ortaköy Camii, Kapalıçarşı gibi kentin klasik turistik merkezleri ile Galeri Nev, Lucca Restoran, Kanyon Alışveriş Merkezi, Al Jamal, Suada, Mikla Bar gibi modern mekanlara da geniş yer verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!