Ürdün'de, İsrail meyveleri protesto edildi

Güncelleme Tarihi:

Ürdünde, İsrail meyveleri protesto edildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2008 10:18

Ürdün'de yüzlerce kişi, bir toptan gıda marketi önünde egzotik İsrail meyve ve sebzelerinin satılmasını protesto eden oturma eylemi yaptı.

İsrail karşıtı pankartlar taşıyan protestocular, İsrail'den gelen havuç ve domatesin yanı sıra Hint kirazı, avokado, kivi ve ananas gibi egzotik meyvelerin süpermarketlerde ve manavlarda satışının kaldırılması için tüccarlara çağrıda bulundu.

Aralarında radikal dinci milletvekillerinin de bulunduğu protestocu kalabalığı, gösteri sırasında İsrail bayrağını ve boş meyve-sebze karton kutularını yaktı.
Protesto gösterisini, 170 binden fazla doktor, hemşire, mühendis ve diğer meslek gruplarından kişileri temsil eden Profesyonel Örgütler Birliği adlı bir dernek organize etti.

Dernek, 46 yıllık savaş halini bitiren 1994 yılındaki anlaşmanın ardından İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesine karşı çıkıyor. Dernekte normalleştirmeye karşı komitenin başkanı olan Badi El Rafiah, “Protesto ediyoruz çünkü meyveler, zorla Siyonist yerleşimciler tarafından alınan bizim Arap topraklarında yetişiyor” dedi.

Bir protestocu da “İsrail ürünlerini satın almak, Filistinlilere zulüm eden askeri eylemler için vergi ödeyen İsrailli çiftçilere destek vermektir” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!