Unutkan gümrük memuru İkbal’i yaktı

Güncelleme Tarihi:

Unutkan gümrük memuru İkbal’i yaktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2017 17:00

Kapıkule’deki gümrük memuru işlem yapmayınca Türkiye’ye kaçak girmiş gibi gözüken İkbal Treskov, hem para cezası aldı hem de 3 yıl ülkeye girişi yasaklandı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da yaşayan 62 yaşındaki emekli Yılmaz Gitgel, geçen yıl iki çocuğu, gelini ve torunuyla birlikte kara yoluyla Türkiye’ye gitti. Gelininin adına kayıtlı araçla 24 Haziran’da Kapıkule Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı. Kendisinin, oğlunun, gelinin ve torununun ülkeye giriş kayıtları yapılırken, Alman vatandaşı 15 yaşındaki kızı İkbal’in ise bilgisayara giriş kayıtları yapılmayınca genç kız Türkiye’ye üç ay giriş yasağı aldı. Yasağın kaldırılması amacıyla açılan yürütmeyi durdurma davası da dokuz aydan beri sonuçlanamadı.

HAVAALANINDA ORTAYA ÇIKTI

Yılmaz Gitgel, kızının giriş yasağıyla ilgili yaşadıklarını şöyle anlattı: “Araçla Kapıkule’den giriş yaptık. Toplu olarak pasaport ve kimliklerimizi verdik. Gümrük memuru hepimizi arabadan indirdi. Bizi kimlik ve pasaportlarımızla eşleştirdikten sonra ülkeye giriş yaptık. İzmir’e gittik. Orada torunum hastalanınca oğlum ve gelinim izinlerini yarıda kesip arabayla Bremen’e döndü. Kızım İkbal ile ikimiz İzmir’de kaldık. Tatilimiz sona erince de Almanya'ya dönmek için Adnan Menderes Havaalanı’na gittik. Yapılan kontrolde kızımın ülkeye giriş kaydının olmadığını söylediler. Ardından kaçak yollarla ülkeye girmekle suşlayıp işlem başlattılar. Kızım İkbal’e üç yıl ülkeye giriş yasağı ile 2 bin euro para cezası kesildi. Arabayla ve tamamen yasal yollarla Türkiye'ye giren 15 yaşındaki kızıma kaçakçı muamelesi yapıldı.”

Haberin Devamı

‘İHMALLER YÜZÜNDEN MAĞDUR OLDUK’

“Memur kayıt işlemini yapmadığı için kızım ve biz cezalandırılıyoruz. Ülkeye giriş yasağının kaldırılması için eşim velisi olarak İzmir’de dava açtı. Yürütmeyi durdurma kararı aldırmak amacıyla açılan dava bir türlü ilerlemiyor. 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle davaya bakan hakim tutuklandı. Ardından ikinci hakim de gitti. Dava da bir türlü sonuçlanamıyor. Ayrıca kızımın Kapıkule’den giriş yaptığına ilişkin kamera görüntülerini mahkeme talep etti. Kapıkule müdürlüğü ‘O gün çekilen güvenlik kamera kayıtları bulunamadı’ yazısı gönderdi. Peş peşe yapılan ihmaller sonucu kızım mağdur oldu. 20 Haziran’da Türkiye’ye tatile gidecektik. Kızım gelemediği için ben de gidemiyorum. Küçük kızımı burada tek başına bırakamam. Yetkililer, ‘Komşunuzu da alın gelin’ diyor. Ben kızımı alıp gidemiyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!