Ünlü mafya babalarına 'İmralı' modeli

Güncelleme Tarihi:

Ünlü mafya babalarına İmralı modeli
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2009 13:20

Terörist başının adada yalnız kalmaması için uyarılarda bulunanlar kendi ülkelerinde Mafya babaları ile teröristleri izole etmek için adalarda ki kapatılan eski cezaevlerini tekrar açmaya kalkışıyorlar.

Haberin Devamı

AB Türkiye’ye uyguladığı çifte standarda bu kez bir yenisini daha adli makamda ekledi.Yıllardan beri terörist başı Abdullah Öcalan’ın İmralı adasında ki hayat koşullarını insan haklarını bahane ederek eleştiren ve Türkiye’yi “Durumunu hafifletin” diye sürekli uyaran ve bunu da başaran AB’de üye ülke İtalya yıllarca önce kapatılmış Toscano Takım adalarından  “Pianosa”ile Sardunya Adasına bağlı  “Asinara” adalarında ki cezaevlerini tekrar açarak Mafya babaları ve teröristler için “Ağırlaştırılmış” mahkumiyeti planlıyor.

 

Adalet Bakanı Angelino Alfano “Azılı ve Acımasız” olarak algıladığı Mafya babaları ile “ Tehlikeli ve Cani” olarak tanımladığı teröristlerin izole edilmesi gerektiğini belirterek daha sonra Doğal Ulusal Park haline getirilen iki adada ki harabeye dönen cezaevlerinin restore edilmesini ve kullanılır hale getirilmesini istedi.

Haberin Devamı


Türkiye’ye“Mahkumları asosyallikten kurtarın, kaynaştırın” derken kendileri zaten asosyal mekanlarda yaşayan ünlü mahkumlarını daha da asosyal yapmaya yöneliyor. Halen İtalya’nın en güvenli cezaevlerinde hücrelerde ağırlaştırılmış41. (2)maddeden yatan mafya babaları ile teröristlerin kaçma ihtimali olduğunu söyleyen bakanın bu isteğineÇevre Bakanı StefaniaPrestigiacomo ile Altyapılardan sorumlu Bakan Altero Matteoli karşı çıktı.


Her iki bakanda Doğal Ulusal Park ilan edilen bu adalara mahkum gönderilemeyeceğini belirtirken orada ki eski cezaevlerinin aynı işlev için tekrar kullanılamaz halde olduğunu hatırlatarak “ Başka bir yer bulun” dediler.


Çevre Bakanı Stefania Prestigiacomo “Konu kapanmıştır” derken Adalarda ki cezaevlerinin tekrar açılması ile ilgili karar önümüzde ki Perşembe günü Parlamento’da” Devlet ve Bölge Yönetimi” adlı oturumda ele alınacak.  Gerek Sardunya ve gerekse Toscano Bölgesi valilikleri turistik açıdan kapatılan cezaevlerinin tekrar açılmasının saçmalık olduğunu duyurdu.          

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!