Ünlü kahve zincirinden olay yaratan afiş

Güncelleme Tarihi:

Ünlü kahve zincirinden olay yaratan afiş
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2015 13:59

Türkiye'de de şubeleri olan dünyaca ünlü bir kahve zincirinin ABD'nin Los Angeles şehrinde uygulamaya koyduğu 'pazarlama' stratejisi, bu kentteki Ermenilerin tepkisini çekti.

Haberin Devamı

Kentte yaşayan yaklaşık 500 bin Ermeni'ye yönelik bir kampanyaya girişen şirket, hazırlattığı afişi Woodland Hill bölgesindeki şubelerine astı.

Posterde geleneksel Ermeni kıyafetleri olduğu iddia edilen kostümler giyen kadınların fotoğrafı kullanıldı. Afişte, kadınlardan biri kahve zincirinin logosunu taşıyan bir bardak tutarken, üzerlerinde de Türk Bayrağı motifleri taşıyan balonlar uçtuğu görüldü.

Uluslararası kahve zincirinin bölgede yaşayan Ermenilerin ilgisini çekmek için şubelerine astığı afiş, hedeflenen etkiyi yaratmadı.

Ünlü kahve zincirinden olay yaratan afiş

Kahve zincirinin şubelerine gidip afişi gören Ermeniler, tepkilerini sosyal medyadan dile getirirken, şirketin müşteri temsilcilerine de şikâyet yağdı.

Haberin Devamı

ŞİRKET ÖZÜR MESAJI YAYIMLADI
Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA) de kampanyaya tepkisini "Neden hem geleneksel Ermeni folklor kıyafetleri giyen kadınların fotoğrafını kullanarak, hem de Türk devletini göklere çıkararak kahve satıyorsunuz” ifadesiyle dile getirdi.

Tepkiler üzerine afişi Woodland Hills'teki şubelerinden kaldıran şirket bir de özür mesajı yayımladı:

"Bir mekân olarak toplumu bir arada tutmaya hizmet etmek, bizim işimizin esasını oluşturuyor ve tüm şubelerimizde yöreselliğe özen göstermeye çalışıyoruz. Burada hedefi ıskaladık. Müşterilerimizi ve halkı üzdüğümüz için özür diliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!