UNICEF ve DSÖ'den 'aşı' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

UNICEF ve DSÖden aşı açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2014 13:37

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Suriye'nin İdlib kentinde kendileri tarafından desteklenen kampanyada aşı olan bazı çocukların ölümünden büyük endişe duyduklarını kaydetti.

Haberin Devamı

UNICEF ve DSÖ'den yapılan ortak yazılı açıklamada, ölümlerin kızamık aşısı kampanyasının yapıldığı yerde gerçekleştiğinin bildirildiği ifade edildi.

Yerel sağlık yetkililerinin önlem olarak bölgedeki aşı kampanyasını durdurduğunun anlaşıldığı belirtilen açıklamada, "UNICEF ve DSÖ, Suriye'nin İdlib bölgesinde birkaç çocuğun ölümüne dair haberlerden büyük endişe duymaktadır. Olayların daha da açıklık kazanmasını bekliyoruz" denildi.

Kızamığın Suriye'deki çocuklar için en önemli tehditlerden biri olduğuna işaret edilen açıklamada, aşı kampanyalarının yüksek derecede bulaşıcı ve bazen de öldürücü olan hastalığa karşı çocukları korumada hayati öneme sahip olduğu kaydedildi.

Suriye'nin İdlib kentinde, UNICEF ve DSÖ tarafından desteklenen kampanyada bugün aşı olan bir ila beş yaşlarında en az 20 çocuğun hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!