Umarız ABD’nin tam tanımasıyla sonuçlanır

Güncelleme Tarihi:

Umarız ABD’nin tam tanımasıyla sonuçlanır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2007 00:00

ABD Temsilciler Meclisi’nin Dışilişkiler Komitesi’ndeki oylama öncesinde sessiz kalmayı tercih eden Ermenistan Yönetimi, tasarının geçmesini memnuniyetle karşıladı.

Koçaryan: Fransa’yı tehdit etmişlerdi

Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan şöyle konuştu: "ABD Kongresi’nin soykırımı tanıma çabalarını takdirle karşılıyorum. Bu sürecin, ABD’nin Ermeni soykırımının etkilerini tam tanımasıyla sonuçlanmasını umuyoruz. Tarihi haksızlığın ortaya çıkartılarak soykırımın tanınması Türkiye ile ABD ilişkilerini bozmaz. Fransa soykırım konusunda benzer karar aldığında ilişkileri kesme tehdidinde bulunan Türkiye ile Fransa arasında ticaret hacmi bir yıl içinde kesilmek yerine bir buçuk misli artmıştır. Dolayısıyla Ankara’nın içinde bulunduğu tatsız durumdan en iyi çıkış yolu Erivan’ın 15 yıldan beri önerdiği önkoşulsuz ve şartsız ilişkiye geçme şıkkının kabul edilmesinden geçiyor."

Torosyan: Meclis Başkanı Tigran Torosyan, "ABD Kongresi’ne sergilediği yüksek ahlák değerleri nedeniyle teşekkür ediyoruz. Baskılara rağmen tasarının kabul edilmesi insanlık namına büyük bir adımdır" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!