Ülkede büyük panik! Füze sistemleri 'yanlışlıkla' harekete geçti

Güncelleme Tarihi:

Ülkede büyük panik Füze sistemleri yanlışlıkla harekete geçti
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2018 13:51

İsrail'in Gazze Şeridi sınırı boyunca konuşlandırdığı Demir Kubbe hava savunma sistemi, 'Hamas'tan roket saldırısı' alarmıyla faaliyete geçti. Ancak daha sonra İsrail ordusu, Gazze'de makineli tüfekler ateşlenince Demir Kubbe'nin yanlış alarm verdiğini kabul etti.

Haberin Devamı

Rus haber ajansı Sputnik'in aktardığına göre, İsrail'in güneyinde pazar gecesi geç saatlerde on binlerce kişiyi sığınaklara inmeye çağıran roket saldırısı uyarısı yapan sirenler çaldı.

İsrail'in Gazze Şeridi sınırının semalarında da İsrail'in Demir Kubbe hava savunma sisteminin önleyici füzeleri cirit attı.
Ama İsrail'e yönelik herhangi bir roket ateşlenmediğinden, bir süre sonra İsrail ordusu, Gazze sınırında durumun normal olduğu açıklaması yapmak zorunda kaldı.

YANLIŞ ALARMA MİSİLLEME

Buna rağmen İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyindeki iki Hamas mevzisine tank ateşiyle 'misilemede' bulundu. Bu kadar panik ve kargaşadan sonra, yanlış alarmın tetiklenmesinin, Hamas'ın Gazze'de tatbikat sırasında makineli tüfekleri ateşlemesinden kaynaklandığı anlaşıldı.

Haberin Devamı

İsrail ordu sözcüsü ''Tüm alarmları, Gazze'deki makineli tüfek ateşi tetikledi. İsrail topraklarına düşen bir roket bulunmuyor'' açıklaması yaptı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!